Teksi or grab a Grab

Kunnen we in KL zonder auto?

In Nederland hadden wij de luxe te beschikken over 2 auto’s. Eigenlijk ook wel belachelijk met een man die meer dan 5 maanden per jaar op reis was, maar heel eerlijk, ik zou ook niet echt zonder mijn eigen kart kunnen. Of Boeren Mutsen Wagen hoe je het ook wilt noemen. Ik crosste er heel het land en Breda mee rond, heerlijk! Vooral het ongegeneerd meeblèren met de muziek maakte de file een stuk dragelijker.

In Nederland staan we op onze kop bij een sporadisch verkeersinfarct, nou hier is die er dagelijks en vooral bij slecht weer. Oh en klein detail ze rijden hier links. Nu is er niets mis met mijn coördinatie van links en rechts, maar autorijden laat ik nu nog even voor wat het is totdat ik de Aziatische/Maleisische rijstijl begrijp. Hier in KL hebben we op dit moment geen auto. Vooralsnog gaan we ervaren hoe het is om alles met alternatieve opties te reizen door gebruik te maken van Grab, soms een auto huren of het openbaar vervoer.

Grab a Grab
In KL is Uber uit de markt gestoten door Grab. Overal in de stad zie je pick-up en drop-off points. Het werkt eigenlijk op dezelfde wijze als Uber, ook via een eenvoudige app.

Je kunt kiezen uit een aantal verschillende opties waarbij de verschillen te maken hebben met het soort auto, service, snelheid en uiteraard de prijs. Al valt dit laatste enorm mee en ben ik bijvoorbeeld voor een ritje van 8-10 min ongeveer €1,-  kwijt. (Dat staat in Nederland al op de teller zodra ik met 1 been elegant in de taxi probeer te stappen) En niks geen gedoe met contact geld bij je moeten hebben of afdingen over de ritprijs. Daar ben ik toch al niet zo’n ster in.
Overdag gebruik ik meestal GrabCar of GrabCar Plus. Tot nu toe werkt het perfect, is de wachttijd vaak minder dan 5 minuten en heb je geanimeerde gesprekken of ongevraagde adviezen:

  • ‘You should use dettol for your kid to protect him’
  • ‘The only downside of KL is snatching, always wear your handbag at the right side’
  • Oh you are from the bicycle city and you cycle in KL, why? We have Grab!’ 
  • Ah Holland, you didn’t make it to the WorldCup this year’ (Ja hoor daar zijn we weer voetbal en Johan Cruijff)

Uit nood heb ik wel eens een ‘gewone rode’ taxi moeten nemen. Zittend op een scheve, klamme achterbank vol met vlekken, autogordels die nergens meer te vinden zijn, een aparte geur die circuleert (mix van zweet – knoflook – curry) en een breed lachende chauffeur die een paar tanden mist maakte de communicatie ook wat lastig…
Tijdens deze avontuurlijke rit kon ik maar aan 1 iemand denken, namelijk Frans (de beste gastheer van het Krasnapolsky in A’dam) en zijn uitspraak: ‘Oh meid, ga je naar Maleisië? Gadver, AL die mensen, oh zoveel mensen en ze stinken ook zo!’ (voor de duidelijkheid zijn ervaring was van 9 jaar geleden). In deze situatie hangend in de taxi moest ik hem op dat moment enigszins gelijk geven.

De tip: Mocht je KL bezoeken, installeer de Grab app en zorg dat je op deze manier de stad verkent. Of als je meer avontuur zoekt, neem dan op eigen risico een rode taxi. Gegarandeerd kom je terug met een amusant verhaal.
#teksi #grab #vraagmaaraanfrans

Geplaatst door

laugh&smile | 40+ something | marketeer | tikkie eigenwijs en ongeduldig | mamavanstuiterbalMees | Ik word blij van: mooie verhalen | inspirerende en positieve mensen met humor respect voor elkaar | eerlijkheid met ook de rauwe rafelrandjes en imperfecties | de wereld een beetje mooier maken | use your imagination

3 reacties op ‘Teksi or grab a Grab

  1. Begrijpen doe je het nooit – gewoon doen en zorgen dat je een grote/hoge auto hebt. Dat dwingt respect af. En vooral gaan. Niet twijfelen. Survival of the fittest is hier ontdekt 😉

    X

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.