A perfect school mum?

Hallo allemaal, wat fijn dat je er bent….

In Nederland was ik geen schoolpleinmoeder, absoluut geen luizenmoeder en zeker geen ubermoeder, maar ging meer richting een loedermoeder.

Slechts 1x per week op woensdagmiddag stond ik op het schoolplein Mees op te wachten. De rest van de week was er BSO en een hele lieve oma. En niet te vergeten mijn reddende engel oftewel supervriendin Marlies. Als ik weer eens stressend en vloekend (sorry) in de file stond vanuit Rotterdam omdat ik voor de zoveelste keer te laat bij de BSO aan zou komen, hoefde ik haar maar te bellen en het was geregeld. Waar vind ik zo iemand in KL?. (mocht ik weer ergens aan de slag gaan)

Ook was ik vaak te laat met mezelf als hulpouder opgeven voor de klasactiviteiten (1x kinderboerderij en juffendag mag geen naam hebben), de namen van de kindjes in de klas wist ik na ¾ jaar eindelijk (dacht ik), maar haalde ze toch steevast door elkaar, laat staan welke ouders er bij hoorden en dit ondanks de bezochte ouderborrels. Waar is het mis gegaan?

Het paasontbijt was mijn 1kennismaking met school en staat nog goed op mijn netvlies. Dit was in de 1e week dat Mees voor het eerst naar school ging en alles al onwennig aanvoelde van luizenzakken, broodtrommels vullen, op tijd komen, overblijfroosters en appgroepen… Op weg naar school zag ik allerlei moeders met grote aluminiumborden incl slingers naar school lopen. Was dat voor het paasontbijt of waren ze jarig? Dat zijn dan wel veel jarigen vandaag. Had ik toch iets gemist? De twijfel en lichte paniek begonnen al op te borrelen.

In de klas stonden perfect gestylde bordjes, met croissants, warme petit pain, verse aardbeien, eitjes (incl. eierdopjes), pannenkoekjes EN die van mij…. had zoals altijd een broodtrommel nog wel met bijbehorende drinkbeker, 2 boterhammen, een extra krentenbol en fruit. Oh wat voelde ik me op dat moment een slechte mama ook al wist ik dat ik Mees geen plezier doe met een uitgebreid luxe ontbijt. Gelukkig spotte ik nog een paar kindjes met een ‘gewone’ broodtrommel. Mijn twijfels waren in 1x weggeslagen toen ik hoorde: ‘Wauw Mees jij hebt een planes broodtrommel, supercool!’. Pff wat was ik opgelucht. Maar waarom eigenlijk? Ik maakte er zelf meer een issue van, waarom doe ik ook zo moeilijk? Ik ben toch niet geschikt voor ubermoeder en heb ook niet de ambitie dat ooit te worden. Ik ben op mijn best in de combi lieve-werkende-sportieve- af en toe gekke moeder die soms iets vergeet of onnozel doet.

Wel heb ik mezelf voorgenomen hier in KL alles aan te grijpen om Mees zijn schoolperiode zoveel mogelijk mee te krijgen en samen met hem te kunnen beleven.
De aankomende Welcome Meet&Greet social coffee morning en de Super Saturday schooltour met ‘sausage sizzle’ (wat we hierbij ook mogen verwachten) staan al gemarkeerd in de agenda. Ik moet wel ‘even’ een knop omzetten om me er vol overgave in te storten. Maar wat is er uiteindelijk leuker dan nieuwe mensen te ontmoeten, ervaringen uit te wisselen en inspirerende verhalen te horen en samen blij worden? Word ik dan toch een perfecte school mum?

#loedermoeder #schoolmum #luizenmoeder

 

Geplaatst door

laugh&smile | 40+ something | marketeer | tikkie eigenwijs en ongeduldig | mamavanstuiterbalMees | Ik word blij van: mooie verhalen | inspirerende en positieve mensen met humor respect voor elkaar | eerlijkheid met ook de rauwe rafelrandjes en imperfecties | de wereld een beetje mooier maken | use your imagination

4 reacties op ‘A perfect school mum?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.