School mum(s)

Ze zijn overal
In Nederland was ik geen schoolpleinmoeder, meer zo’n moeder die 1x in de week gestrest naar school liep en vaak ook moest checken hoe laat de school uit ging, was het nu 12:00 uur of toch 12:30?
In KL breng ik elke ochtend Mees naar school en ’s middag sta ik op het ‘schoolplein’ te wachten, dat voelt best goed. School is de ideale ontmoetingsplek om mensen te leren kennen, maar nog meer een plek om te verwonderen, bewonderen, observeren, inspiratie opdoen. Bijna net zo vermakelijk als op een zonnige dag op een terras de voorbij slenterende mensen bekijken en verhalen er bij verzinnen. Stiekem doen we dat toch allemaal?

Schoolpleinmoeders, loedermoeders, ubermoeders, curlingouders of hoe je het ook wilt noemen, je hebt ze overal. Ook in KL vind je de

 • Regeltantes.
  De moeders die actief zijn in de PTA (Parent- Teacher-Association), overal vanaf weten en klassenouder zijn, ‘It’s next to the library and admission officeFollow me I will show you’ als ik vraag waar ik moet zijn voor de ‘counselor meeting’.
  Of de Amerikaanse die met een grote versierde doos binnenkomt lopen. Te nieuwsgierig, en een beetje onzeker of ik iets heb gemist, vraag ik wat er in die box zit. ‘Oh I bought a lovely cake for the staff appreciation breakfast’. Met een big smile tilt ze de deksel op. Ik kijk naar een mega gedecoreerde taart met alle tierelantijn er bij. ‘I love it, don’t you? I ordered the cake at the Four Seasons (hotel), you have to try this!’ Ok, dit is nieuw, een taart bestellen bij een hotel en er helemaal wild van worden. Glimlachend denk ik aan de traktatie van Mees van Hollandse stroopwafels, waar de kinderen ook ‘wild’ van werden. Waarom zo ingewikkeld?.
 • Fashion mums
  De moeder die tiptop gestyled haar kroost staat op te wachten in iets te strakke legging waarin alle rondingen goed zichtbaar zijn (bestaat de butt exploding gene dan echt?), hoge hakken waar ik zelfs hoogtevrees van krijg, knalrode lipstick met dito nagellak en bijpassende designers tas over de schouder. Of de Koreaanse dames met grote sneakers met plateauzolen of glitter flatjes, altijd vergezeld met een klein bungelend handtasje halverwege de arm en fancy telefoon in de hand (ook met glitters uiteraard). Of de iets sportievere stijl met te groot designers logo op een te grote pet en aan de poezelige voetjes met rood gelakt nageltjes badslippers MET rood bontje. (deze trend sla ik even over)
 • Workout mums
  De moeders die elke dag in sportkleding de kinderen wegbrengen om na school in groepjes of alleen door te gaan naar yoga, pilates, de ‘gym’ van school of een rondje hardlopen in de ochtendhitte.
 • Doorgewinterde expat mums
  De ervaren moeders die zich overal tussendoor laveren; ik heb het al eens gezien, gedaan, meegemaakt, ik maak me niet druk, ik laat me niet meer gek maken door anderen.
 • Coffee mums
  De koffieleutende moeders die hun zoon of dochter snel uitzwaaien en direct rechtsomkeert maken naar de coffeecorner van school om daar al kletsend, koffiedrinkend de eerste ochtenduren te vullen.

En de vaders? Natuurlijk staat er ook een handje vol vaders iets onwennig op het schoolplein naast een paar drivers of helpers die ook staan te wachten.

In het rijtje mist nog de ‘ik doe maar een dotje mum’, daar voel ik mij wel thuis . Een mix van de verstrooide ‘I saw your boy passed by, he is waiting in the parentroom’, (oh, stond ik weer even niet op te letten…), niet alles te serieus nemende, op zijn tijd een beetje gekke (tuurlijk gaan we dansend, hinkelend, zingend door de gang), sportieve mum die af en toe helpt op school.  

En morgen? dan is deze ‘mum’ gewoon weer op het schoolplein te vinden. Deze keer in mijn hardloopkleding. Ik doe even mee met de workout mums.

#schoolmum | #schoolpleinmoeders | #expatlife 

Geplaatst door

laugh&smile | 40+ something | marketeer | tikkie eigenwijs en ongeduldig | mamavanstuiterbalMees | Ik word blij van: mooie verhalen | inspirerende en positieve mensen met humor respect voor elkaar | eerlijkheid met ook de rauwe rafelrandjes en imperfecties | de wereld een beetje mooier maken | use your imagination

Een reactie op “School mum(s)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.