Goed gesprek op gehaakt kleedje (1)

It all starts with hello

In KL maak ik veel gebruik van Grab om van A naar B te komen. Dit zorgt voor vele bijzondere, mooie, lachwekkende gesprekken op de achterbank waar ik wel een blog (of meerdere blogs) mee kan vullen.

Wanneer ik een Grab bestel is het sowieso de vraag wat voor soort auto en chauffeur er verschijnt. Via de app kan ik vaak het merk en de kleur van de auto zien. En dat gaat van standaard blauw tot aan gold of pink. Zodra ik de deur open zwaai, op de achterbank plaatsneem, kijk ik als eerste nieuwsgierig om me heen. Het is het altijd een verrassing op welk kleedje ik mijn derrière deze keer neerplof. Sommige chauffeurs ontpoppen zich als een ware binnenhuisarchitect… Stoelen volledig bekleed met t-shirts of beschermplastic, flikkerende lampjes, vergeelde emoticon kussentje, bescherm- en geluksbeeldjes (moet ik mij zorgen maken over deze rit?) of gezellige gehaakte kleedjes. Een aantal chauffeurs hebben de service uitgebreid met waterflessen, tissues of snoepjes, die Mees altijd wel ergens ontdekt.

De Manchester United fan
Vriendelijk word ik begroet door een lachende jonge Indiër. Ik weet niet waar ik kijken moet, zijn auto hangt vol met vlaggetjes, stickers, knuffels en andere merchandising van Manchester United. (Ik was te verbaasd om er een foto van te maken) Het kan niet anders of we belanden bij het onderwerp voetbal. ‘Oh you are from Holland, you have really good football players’. En daar wordt het bekende rijtje weer even opgenoemd van Cruijff, van Nistelrooij, Robben etc.., maar deze jongen is ook op de hoogte van de nieuwe garde. Oh jee daar gaat mijn geloofwaardigheid, ik volg het niet meer zo fanatiek. Ik kan nog net meepraten over de aankomende Champions League wedstrijd van Ajax tegen Real Madrid. Goed gesprek ook…
Wat voetbal betreft was er bij ons thuis een verdeeldheid. Ik was de Ajax fan (ja, dit durf ik op te schrijven) en mijn vader Feijenoord fan, nog steeds overigens. Zondagavond was Studio Sport avond, tot ergernis van mijn mam soms zelfs met bord op schoot.
In de tijd dat ik op kamers woonde in Breda lag er wel eens een pakketje in mijn brievenbus (mijn familie is dol op pakketjes versturen). Van kalenders, pennen, stickers tot zelfs sokken….van Ajax. Vonden ze leuk. In mijn studententijd was voetbal ook een hele goede reden om met mede studenten in de kroeg te hangen in plaats van de collegebanken. Misschien wordt het toch weer tijd voor het gezellige, beruchte avondje NAC of een avondje Arena. (hmm ik voel een aanvulling om mijn bucket-to-do-list).

On my way to play
HockeyElke woensdagavond stap ik in mijn hockey outfit in de taxi. Als eindpunt staat het hockey stadion of zoals ze hier schrijven hoki stadium aangegeven. Ondanks deze eindbestemming wordt altijd gevraagd of ik ga hockeyen deze avond. ‘You play hockey tonight? Nee hoor, ik kleed mij voor de lol in hockeytenue en mijn stick is eigenlijk mijn handtas. ‘Oh you are a professional hockey player, you have a game tonight?’. Na mijn uitleg over de teamsamenstelling, de trainingen en dat er soms een wedstrijd wordt gespeeld antwoord de chauffeur:  ‘Oh so you really are a professional hockey player!’ Zou ik hem in die waan laten of eerlijk zeggen dat ik maar een beetje aan hobby…

Nieuwsgierig en verlegen
‘Are you from Holland or the Netherlands?’
‘Can I ask you een question?’ hoor ik hem zachtjes zeggen.
‘Is it true you can smoke weed in Amsterdam?’ (in ieder geval weet hij wel dat Amsterdam in Nederland ligt) – ‘Yes’.
‘Oh have you tried it? – Yes’
Nogal verbaasd hoor ik ‘Really, really? en na 10 seconden ‘How was it like?’ om heel snel te vervolgen en mijn antwoord niet af te wachten ‘Oh, but I don’t smoke, drink or do drugs. I am very healthy’. Hou ik van nieuwsgierige mensen!

Peak-end rule effect
De kunst van het peak-end rule effect is niet alleen weggelegd voor IKEA of Tikkie. Na de kassa van IKEA direct door voor een hotdog of icecream, wie heeft dat niet een keer gedaan of bij Tikkie ben je toch elke keer benieuwd welk GIFje er nu aan het einde van de betaling verschijnt. Ook sommige Grab drivers hebben dit effect aardig onder de knie. Onderweg houdt de chauffeur mij al goed op de hoogte van de tijd. ’10 minutes ma’ am’. En onderweg geeft hij en passant nog sightseeing informatie over de gebouwen en wegen. Als we er bijna zijn: ‘Please ma’am don’t leave anything behind, phone, passport, purse and take some water with you’ om lachend af te sluiten met ‘Let me know if you enjoyed the ride by 5 stars. God bless you and have a nice day’.

It all starts with hello. Zeg eens wat vaker hallo, vertel en deel je verhaal deze dag en zorg voor die gulle lach.

#hello #maakerietsmooisvan #useyourimagination

Geplaatst door

laugh&smile | 40+ something | marketeer | tikkie eigenwijs en ongeduldig | mamavanstuiterbalMees | Ik word blij van: mooie verhalen | inspirerende en positieve mensen met humor respect voor elkaar | eerlijkheid met ook de rauwe rafelrandjes en imperfecties | de wereld een beetje mooier maken | use your imagination

Een reactie op “Goed gesprek op gehaakt kleedje (1)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.