Paniek zaaien in 1e schoolweek

Safety First

Safety first is de titel van de eerste nieuwe aflevering van de luizenmoeder. Ik ben fan van het 1e uur en ook in KL moet ik het kijken, is dat heel raar? Heerlijke tv. Soms te absurdistisch, hilarisch en herkenbaar tegelijkertijd. Bij het zien van deze eerste aflevering beginnen mijn dikke vingers direct spontaan over het toetsenbord van mijn laptop te dansen. De zingende juf Ank of ‘een brandoefening op dag één zodat je meteen paniek weet te zaaien’ is heel erg van toepassing op ons schoolleven in KL.

Hallo allemaal wat fijn…, maar dan anders
In de 1e weken van ons nieuwe expat leven sta ik een beetje onwennig als ‘new-school-mom’ op het ‘schoolplein’ Mees op te wachten. Vanuit alle kanten komen er slangetjes kinderen met de juf of meester als een Akela vooropgelopen samen in de centrale hal. Hier worden de groepen verdeeld in ‘car-riders’ en ‘schoolbus’. Opeens hoor ik op zangerige toon: ‘One-two-three eyes on me’ direct gevolgd door hoge kinderstemmetjes ‘One-two eyes on you’. Een glimlach van verbazing kan ik niet onderdrukken en zie direct Juf Ank voor me. Na een paar weken kom ik er achter dat dit liedje ook in Mees zijn klas (en alle andere kleuterklassen) gebruikelijk is, wanneer zijn meester onder begeleiding van zijn gitaar zingt ‘One-two-three eyes on me….’. Blijkbaar heel normaal net zoals de ‘clean-up song’.

1e schooldag in de rebound
Na drie weken kerstvakantie was de eerste schooldag goed begonnen. Pff geen drama’s, wat een opluchting. Had ik iets te vroeg gejuicht? De tweede schooldag bezorgde mij een flashback naar de allereerste schooldag in KL. Thuis was Mees enorm aan het treuzelen, vroeg tig keer wanneer papa terug zou komen (manlief was net die ochtend
vertrokken naar het buitenland), wilde niet zelf steppen, maar geduwd worden.
Ook had hij stiekem zijn beertjes meegenomen en netjes gedrapeerd over zijn stuur. Hoe heb ik deze signalen of noem het mega alarmbellen niet kunnen opvangen?? In welke ontkenningsfase zat ik deze keer…
Zijn meester zag het van verre. (Oh wat lijkt Mees dan op mij, alles van je gezicht af te lezen) ‘He is not in the mood today? Hmm then our lock down drill today won’t make it better’. Nou dit wordt een topdag!

In de eerste schoolweek in augustus werd er ook een emergency evacuation uitgevoerd. Dit om de kinderen voor te bereiden wat te doen in dergelijke situaties. Amper één week op school, heel veel nieuwe indrukken, nauwelijks Engels verstaan en niet tegen harde geluiden kunnen. HET ultieme recept voor kortsluiting bij Mees. Als liefhebbende moeder dacht ik er nu goed aan te doen hem voor te bereiden op de lock down oefening van vandaag. Ik leer hem altijd eerlijk te zijn en uit te spreken wat er is. Of ik het goed heb aangepakt? ‘Neeheee, ik wil dat niet nog een keer, het is zo’n hard geluid, ik wil mijn beertjes! Mam, ik wil met jou mee’. De lieve klassenassistent probeert Mees te kalmeren, ik geef hem nog snel een kus op zijn voorhoofd. Zonder achterom te kijken snel ik de gang door, het schoolplein over. Oh daar voel ik het weer opkomen…Door de brok in mijn keel komt er amper een ‘Goodbye’ uit naar de vriendelijke security man. Ben ik nu zo’n labiele mom aan het worden?

Eppie oorkleppie
Deze ochtend heb ik weer een hotline met de counselor. Ik informeer haar over Mees zijn situatie en zijn angst voor de aankomende oefening. Ze staat gelukkig al paraat en is voorbereid voor deze dag. ‘I will take care of him, don’t worry’. Wat moet je zonder?! Elke school zou een counselor moeten hebben en niet alleen voor de kinderen. ’s middags komt ze direct op mij af om uitgebreid te vertellen hoe de oefening is verlopen.

Te nieuwsgierig vraag ik aan Mees hoe school is geweest. ‘Nee mam, ik wil het niet vertellen!’ en meneer rept met geen woord over de lock down drill. Twee weken later tijdens het avondeten komt er out of the blue een waterval aan informatie. In welke kluis lag dit al die tijd opgeslagen? ‘Mam, het was geen emergency, it was a lock down drill. Als er iets is komt er een heel hard geluid, het alarm, we moeten dan achter elkaar aan lopen naar een ‘safe room’ en heel stil zijn. Ik had gelukkig oorkleppen op, dus het viel mee met het geluid. Het was helemaal niet eng’.
Safety First, maar wel met oorkleppen, dan komt het helemaal goed.

#safetyfirst | #beprepared | #KLlife

 

Geplaatst door

laugh&smile | 40+ something | marketeer | tikkie eigenwijs en ongeduldig | mamavanstuiterbalMees | Ik word blij van: mooie verhalen | inspirerende en positieve mensen met humor respect voor elkaar | eerlijkheid met ook de rauwe rafelrandjes en imperfecties | de wereld een beetje mooier maken | use your imagination

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.