Sun or Snow

Ben jij ook verliefd?

In de vroege ochtend loop ik al met klotsende oksels van school terug naar huis. Ik zie de glinsterende zweetdruppels opkomen uit het niets en langzaam afglijden richting mijn decolleté, ook mijn zweetklieren op mijn rug zijn wakker en doen graag mee. In KL is het altijd ‘lekker warm’ zweetweer. (Hollanders klagen altijd over het weer) Thuis zittend in de airco, zie ik alle winterse plaatjes via social media voorbijkomen. Vrienden op ski’s, op de top van de berg, in de skilift, met een groot glas schuimend bier of relaxt in de zon. Ondanks de vriendelijke zon in KL zijn mijn wintersportkriebels niet verdwenen, ik krijg spontaan heimwee… naar de sneeuw!

Een paar dagen op de latten om een spoor te maken in de glinsterende sneeuw onder toeziend oog van lachende zonnestralen is wat ik nu het liefste wil doen. Deze ‘miss planning’ heeft iets niet helemaal goed gedaan dit jaar. Met schaamrood op mijn kaken schrijf ik dit op. Wat een te luxe 1e wereldissue ook.
Wanneer mij vroeger het dilemma werd voorgeschoteld één week skiën of drie weken naar de zomerzon. Was de keuze niet moeilijk: ‘Skiën natuurlijk!’ zei ik zonder aarzeling. En daar is nog steeds niets aan veranderd.

paradise doesn't have to be tropical - on top of the mountain is where everything make sense-2

Verliefd op de sneeuw
Skiën geeft een ultiem gevoel van vrijheid, heeft iets magisch, die glinstering van de zon in de verse sneeuwkristallen, de hele dag buiten koude frisse lucht inademen en doen wat je het allerliefste doet. De hele week in een soort verliefdheidsstatus vertoeven, alles is mooi, ik ben happy,  krijg energie voor tien, het gevoel van ‘on top of the world’.
SkiingVan jongs af aan stond ik op de ski’s. Twee jaar was ik en daar is het virus naar binnen geslopen. De jaren die volgden gingen we geregeld naar de bergen. Onderweg langs de snelweg even school bellen om ons ziek te melden. Het was een heel raar griepvirus waar ik een zongebruind hoofd inclusief zonnebril witte kringen van heb gekregen.
Zeker in mijn studententijd mocht een feestweek op de latten niet ontbreken. Wat heb ik menig yetibar in Frankrijk gezien. Ook al was de avond er voor redelijk uit de hand gelopen, de volgende ochtend stond ik in alle vroegte fris, iets minder fruitig op de ski’s. Er zijn jaren geweest dat ik zo gek was om twee keer per jaar te gaan of tijdens een zomer roadtrip door Frankrijk spontaan ‘even’ de afslag naar de Alpen nemen om daar te skiën in de vroege ochtend.

Tot een paar jaar geleden had ik altijd de drang om de 1e lift omhoog te hebben, de eerste sporen met mijn ski’s snijden in de vers geprepareerde piste. Het knipsperen en kraken van de sneeuw onder mijn latten. Naarmate ik ouder en mama ben geworden, komt het voorzichtigheidswezen prominent om de hoek kijken. Ik ga niet meer als een idioot keihard wedstrijdjes houden wie het eerste beneden is, off piste, door de bomen, idiote spelletjes in de sleeplift.
Talloze keren vloog deze Elsa weer over de kop en smakte voorover in de sneeuw, dat heuveltje werd ineens wel een hele grote schans van dichtbij… met een blauwe derrière als resultaat viel het altijd nog mee.

Het zit in de familie
Het skivirus heeft Mees ook op jonge leeftijd besmet. Althans, ik heb het doorgegeven. Het is te leuk om samen met hem te skiën. Skistokken vasthouden en glijden maar. Meneer wilde gelijk met de stoeltjeslift omhoog en niks weten van een babypiste. ‘Mam, ik wil omhoog. Mam, sneller, harder!’ hoor ik een kinderstemmetje uitgieren na ons eerste baantje. Met drie jaar kon hij in een klasje. Best spannend, je kind achterlaten bij een wildvreemde skileraar (ook weer zo’n voorzichtigheids kronkel) En wat ben ik trots als hij zigzaggend naar beneden komt en die medaille aan het einde van de week om zijn nek hangt. (en ook niet af mag)

Het virus begint zich langzaam te openbaren, ook in KL. Mees maakt de laatste weken verdacht veel tekeningen van ons als familie met zijn vriendje in de sneeuw. ‘Kijk, dit ben ik op de ski’s samen met Lucca, de grote bergen, het huis. Mam, wanneer gaan we eigenlijk weer samen skiën?, Ik wil wel weer naar de sneeuw’ Hij heeft het niet van een vreemde.

Skien in KL
Een uurtje op de latten in de indoorbaan van KL staat op de planning. Of ik in dat uurtje de verliefdheidsstatus van het skiën kan evenaren?

#skien | #snow | #verliefd

Geplaatst door

laugh&smile | 40+ something | marketeer | tikkie eigenwijs en ongeduldig | mamavanstuiterbalMees | Ik word blij van: mooie verhalen | inspirerende en positieve mensen met humor respect voor elkaar | eerlijkheid met ook de rauwe rafelrandjes en imperfecties | de wereld een beetje mooier maken | use your imagination

2 reacties op ‘Sun or Snow

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.