Brew Monday

Goede start
De 1e dag van de week van start gegaan vol goede intenties? Heb je deze dag weer overleefd? De hele wereld focust zich op die ene schijnbaar meest deprimerende dag van de maand inclusief de retail die met Blue Monday kortingen strooit. Is het echt maar 1 dag? Wat mij betreft is januari een hele lange, grijze, nietszeggende, meest deprimerende maand van het hele jaar, waarin mensen met wallen van de feestdagen en witte bleke smoeltjes rondlopen, op die Hollanders na die een vitamine D vakantie hebben geboekt of dit jaar op een klein strookje sneeuw in de zon skiën. In deze ‘vrolijkste’ start van het jaar wordt door veel medelanders een drooglegging ingelast als goede voornemen. Nu moet ik bekennen dat ik in deze dry january nog geen druppel alcohol naar binnen heb geslurpt. Niet omdat het DE alcoholloze maand is, maar meer omdat mijn lijf mij terug roept om pas op de plaats te nemen door de rollercoaster van emoties in december, de overlevingsstand aan staat en ik niet meegesleept wil worden in de winterblues. Waarom moet er een speciale maand benoemd worden waarin we elkaar opleggen om ‘even’ niet te drinken? Is alcohol nog steeds zo genormaliseerd in onze samenleving, dat ik een saaie trut ben omdat ik even niet drink of niet altijd meedoe, ook in de aankomende maanden?

Ginuary
Voor de medemens die wel graag alcohol door zijn aderen voelt vloeien is er ginuary als tegenhanger van dry january. Er zijn zelfs ginuary festivals op diverse mooie locaties ergens op de deze draaiende bol. Het is vooral de bedoeling om de mogelijkheden van het bekende drankje te vieren en op ontdekkingsreis te gaan naar de talrijke mogelijkheden. Uiteraard worden er nog wat ongevraagde adviezen meegegeven hoe dit te vieren: 
1. Probeer een nieuwe gin.
2. Neem je voordeel met de (Blue Monday) sale en sla alvast een voorraadje in.
3. Probeer een nieuw recept met gin. Even geen standaard komkommer, jeneverbes of framboos, maar een mix van talloze ingrediënten. Of zoals heel Engeland afgelopen december heeft gedaan, drink de favoriete cocktail van Queen Elizabeth: de Gin-Dubonnet. Wil je dit combineren met de alcoholloze maand? Geen probleem, je kan volop meegaan in de festivalvreugde met de alcoholvrije opties tegenwoordig.

Brew Monday
In ieder geval is er nog een andere serieuze maandag in deze saaiste maand. Brew Monday, deze dag is ingelast om mensen aan te moedigen een kop koffie of thee te zetten voor een ander en echt een gesprek te voeren, te luisteren naar wat de ander te zeggen heeft. Echte gemeende aandacht. Met elkaar in verbinding blijven, relaties opbouwen en behouden, maar ook de serieuze aandacht om depressieve, wanhoop gedachten misschien te voorkomen. Iets kleins doen kan al een groot verschil maken. Er is tenslotte altijd tijd voor een goede kop dampende cappuccino in combinatie met een goed gesprek. Of het nu specifiek deze maandag moet zijn, wat mij betreft kan het ook gewoon op een andere doordeweekse dag of een zonnige zondag. De winterdip, januariblues duurt gelukkig maar kort, het aftellen is begonnen. Bij februari gaan we tenslotte alweer richting de lente waarin Polly zich zeker weer laat zien! Mocht je het echt even niet meer weten, ga dan op zoeken naar je creatieve ik, daar schijnt januari ook een perfecte maand voor te zijn, zeggen ze…

#ginuary | #dryjanuary | #brewmonday

Geplaatst door

laugh&smile | 40+ something | marketeer | tikkie eigenwijs en ongeduldig | mamavanstuiterbalMees | Ik word blij van: mooie verhalen | inspirerende en positieve mensen met humor respect voor elkaar | eerlijkheid met ook de rauwe rafelrandjes en imperfecties | de wereld een beetje mooier maken | use your imagination

Een reactie op “Brew Monday

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.