Relax of regel modus

Het startsein
De eerste vakantieweek is afgevinkt, ook in het Zuiden is de schoolvakantie eindelijk begonnen en dat is goed te merken. Direct het eerste vakantieweekend zijn straten, waar normaal auto’s half op de stoep geparkeerd staan, nu verlaten en getransformeerd naar ouderwetse lanen. Aan het einde van de laatste schooldag vliegen alle kinderen naar huis waar de volgepakte auto met draaiende motor al klaar staat om naar de vakantiebestemming te vertrekken, nou ja mijn stuiterbal volgt gewoon zijn route naar de bso.
Het lijkt wel het startsein om gebroederlijk in de file te gaan staan op de Route du Soleil of tegenwoordig de Route du Schiphol. Naast het fileleed gaat menig reiziger op zoek naar het kofferavontuur, ‘Search your suitcase’ heet de nieuwste game. Een beetje handig reiziger gaat alleen met handbagage en als je de Marie Kondo techniek van inpakken verstaat kom je een heel eind met alle vakantie outfits. En hoezo voor elke dag een nieuw outfitje?

Regel modus
De laatste schoolweken staan in het teken van afronding. Nog even de laatste toetsen er door heen jassen, de schoolfotograaf om alles vast te leggen (toch mis ik het yearbook, deze traditie zouden ze ook op school moeten beginnen), portfolio’s terugbrengen en vooral niet vergeten met ingevuld complimentenblad, formulieren getekend voor het schoolkamp van het volgend schooljaar. Niet vergeten het bedankje voor de juf en meester.
Langzaamaan daalt er een relax laagje op mij neer, maar niet voordat de zomerplanning puzzel is gemaakt. We hebben niet de luxe om zelf 6 weken vrij te zijn of als digital nomad overal ter wereld te werken. Naast de standaard bso dagen ben ik heel blij met alle familie voor logeerpartijen, de batterij aan oppasjes en het zeilkamp. Check! alles geregeld en nu duimen dat er geen bordjes uit de lucht kletteren. Vakantie betekent ook geen geregel meer voor school (alleen je kind bij de juiste bso afgegeven), geen lunchbox vullen en eindelijk is de hele air up discussie voorbij. Wat een onzin is dat zeg! Water met een geurtje, wat is er mis met gewoon (kraan)water meegeven aan je kind? Mees weet niet beter. Wanneer we net terug waren uit Azië riep hij enthousiast ‘Mam, we kunnen gewoon water uit de kraan drinken!’. Hier was geen duur geurtabletje voor nodig.

24 uurs economie of niet
Op de markt is de vakantiemodus merkbaar, bij de slager staat de vitrine er armoedig bij, half gevuld met laatste restjes. ‘We zijn met vakantie t/m 23 augustus’ zie ik opeens op het kaartje. Bij de bakker is deur al een week eerder op het vakantieslot gegaan.
Waar is de 24-uurs economie gebleven? Ok, de appie is tot ’s avonds laat open of komt de boodschappen thuisbezorgen, althans bij hoge temperaturen bestaat het risico dat de bestelling wordt gecanceld. Zelfs sommige restaurants zijn op deze zonnige zomerse dagen dicht in verband met personeelstekort. Verlaten we stilletjes de route naar de 24-uurs economie om net als onze Zuid-Europese vrienden over te stappen naar de siësta?

Relax modus
Het zwembad staat er voor de verkoelende duik en het supboard (kleine stuiterbal heeft een nieuwe hobby) is gereed om een rondje te peddelen op de Mark, waar onderweg een warme pizza aangeboden wordt. Is dit de nieuwe economie?
Laat die heerlijke hitte terugkomen, dan komt de relax modus bij mij vanzelf en wie weet al suppend op het water.

#vakantiegevoel | #relax | #zomer

Geplaatst door

laugh&smile | 40+ something | marketeer | tikkie eigenwijs en ongeduldig | mamavanstuiterbalMees | Ik word blij van: mooie verhalen | inspirerende en positieve mensen met humor respect voor elkaar | eerlijkheid met ook de rauwe rafelrandjes en imperfecties | de wereld een beetje mooier maken | use your imagination

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.