Dry January, Fearless February, Mindful March, what’s next?

Krenten pulken uit de oliebol
Op oudjaarsdag komen rond einde middag de eerste nieuwjaarswensen al binnen, het is tenslotte ergens op deze aardkloot al 2022, terwijl wij boven een bak met oliebollen hangen. Om te proeven weliswaar, er is maar 1 oliebollenbakker, die op speciaal verzoek de oudjaar bolletjes zonder krenten maakt voor mij. De discussie of het dan nog een oliebol mag heten, ga ik niet aan, iedereen die mij kent weet mijn afkeer voor gerechten waar (warme) krenten subtiel in verwerkt zijn. De krenten uit de oliebollen pulken is wellicht een goede omschrijving voor het afgelopen jaar of juist voor het nieuwe jaar, weg met die negatieve ballast, alle Nancy’s Negative mogen voorlopig wegblijven.

Terugblik of vooruitblik?
Wat is een terugblik zonder ‘lijstjes’. En ook deze lijken steeds langer te worden. De eindejaarsijstjes, van de beste boeken, meest gekookte recepten, beste interviews, sportmomenten, DE oliebollenlijst (en dan wordt hier de vette hap bedoeld en niet de krankzinnige medemens), Obama’s muziek en filmlijst tot en met de lijst der lijsten, de top2000.
Tegenwoordig maakt bijna iedereen een persoonlijk raamwerk of meer een jaarverhaal. Waar voorheen met de ‘best of nine’ Instragram werd gevuld of Facebook jaaroverzichten in een carrousel vorm voorbij draaiden, zijn het nu de persoonlijke epistels tot op de maandminuut nauwkeurig beschreven. Zelfs LinkedIn draait vrolijk mee. Wat is er mis met het jaar in een beeld, zin of woord weer te geven? (denk Mand!) En was het allemaal zo’n kommer en kwel? Als ik de bolle blije buiken, ik bedoel gezichten op een tropisch strand of met samengedrukte wangen in de skihelm breed lachend op een zonnige piste zie, valt het misschien toch best mee?

De terugblik scripties worden op nieuwjaarsdag alweer ingewisseld voor de goede voornemens overzichten. De eerste ochtenden in het nieuwe jaar is het bos weer druk met goede-voornemens-hardlopers, 10 stappen-challenge-wandelaars. En ja, ook deze hijgende hinde huppelde weer een routine rondje om mijn hoofd leeg te maken, nieuwe ideeën te bedenken. ‘Dit jaar ga ik proberen meer te sporten, minder alcohol te drinken komende maanden…’ hoor je weer overal. Voor wie het nog niet weet: Proberen is NEE zeggen met acht letters, gedoemd te mislukken dus in de 1e maand. Ga het gewoon doen! En anders zijn daar altijd nog de speciale apps die je moeiteloos helpen met hun belofte; deze goede voornemens hou je wel vol, 5x haalbare goede voornemens of zelfs met vergoedingen door de verzekering. Genoeg keuze. Gaan we in polonaise voor de Dry January (of Veganuary), Fearless February, Mindful March en van Get organized May richting de zomer om af te sluiten met een No Carb November en als klap op de vuurpijl Drunk December?

Het nieuwe jaar ga ik met een glimlach tegemoet. De slingers hangen we zelf wel weer op, eerst sluit ik mij aan bij de booster bende, gewoon omdat het kan en verder? 21 maart vind ik wel een mooie datum voor een wat-doen-we-in-de-lente-lijstje. Maak er iets moois van samen!

#hello2022 | #maakerietsmooisvan | #slingersophangen

P.S. Kunnen we allemaal iets liever zijn, een helpende hand bieden en zorgen voor die glimlach?

Geplaatst door

laugh&smile | 40+ something | marketeer | tikkie eigenwijs en ongeduldig | mamavanstuiterbalMees | Ik word blij van: mooie verhalen | inspirerende en positieve mensen met humor respect voor elkaar | eerlijkheid met ook de rauwe rafelrandjes en imperfecties | de wereld een beetje mooier maken | use your imagination

3 reacties op ‘Dry January, Fearless February, Mindful March, what’s next?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.