Pop it Pasen

Tweede Paasdag, lockdown nog van kracht, woonboulevards op slot, koning winter maakt een kleine comeback als verlate 1 april grap. Hoe gaat Nederland zich vermaken? Naast voor Paashaas spelen, nog even tanken bij de buren, blijkbaar collectief naar de IKEA en bouwmarkt gezien de berichten over volgeboekte bezoektijden. Is een keer iets anders dan een overboekt vliegtuig naar een zonnige bestemming. Staat heel Nederland vandaag netjes in de rij op zijn beurt te wachten, zonder stress, haast of ongeduld? Ik heb een hekel aan wachten, ergens voor in de rij staan waar mijn geduld op de proef wordt gesteld. Gelukkig hebben we daar tegenwoordig iets voor.

Heb jij het al in huis?
Na de spinners, pokemon cards, squishy, is daar nu de pop it, een ander lid van de fidget family. Een siliconen voorwerp met bolletjes om in te drukken. Het schijnt een ontspannend effect op de hersenen van het kind te hebben, het verbetert de focus. Het doet mij gelijk denken aan bubbeltjesfolie. Wat is er mis met bubbeltjes plastic waar je op gaat springen of draaien om zoveel mogelijk te poppen.
Waneer de schoolbel gaat zie je bijna alle kinderen rennend over het schoolplein met een wapperend voorwerp in de hand van allerlei formaten en alle kleuren van de regenboog tot zelfs glow in the dark versies.
In mijn jeugdige leven heb ik ook mee gedaan met de hypes, rages van dat moment. Ik stam uit de tijd van de lolobal, waarvan de bal steeds uit de rand schoot, maar hey dat maakte niks uit, slime in alle fluoriserende kleuren, monchichi monkey of de plopper, een half balletje van flexibel kunststof die je op grond legt en vervolgens omhoog springt. Op je rolschaatsen met een paar wuppies, die kleine pluizenbolletjes met ogen en grote platvoeten, op je shirt, een Sony walkman in je zak op weg naar je vriendinnetjes. En niet te vergeten HET icoon van die tijd de rubixcube (al lijkt deze nooit helemaal weggeweest te zijn) waar nog steeds een hele community van bestaat en serieuze wereldkampioenschappen worden gehouden voor verschillende onderdelen. In minder dan 4 seconden de cube oplossen, hoe dan? Ongetwijfeld vergeet ik een paar rages.
Toch knap hoe hele volksstammen deze artikelen aankopen, alles voor het kind, groepsdruk, iedereen uit de klas heeft het, FOMO voor je kind? Met de wetenschap dat over een paar dagen of misschien weken het ding ergens onaangetast in een hoek ligt, de liefde is over. Toch kijk ik altijd met verbazing en gezonde nieuwsgierigheid naar weer de nieuwste uitvinding. Wat komt er deze zomer op ons af?

Relax & focus
Het duurde niet lang of aan onze eettafel klonk het PLOP geluid. ‘Mam, ik word er rustig van in mijn hoofd’ zegt mijn kleine stuiterbal.
Nou deze mum wordt misschien een beetje gek van het ploppende geluid. Bijna net zo gefocust wanneer er een spelletje op de Nintendo wordt gespeeld, zie ik de kleine vingertjes in razend tempo de bolletjes indrukken, hup omdraaien en opnieuw beginnen. Ok.
Zijn er inmiddels ook al wereldkampioenschappen voor? Is dit een blijvertje net als de rubixcube met een eigen community of verplaatsen we het naar kantoor. Aan het begin van de vergaderingen iedereen voor dertig seconden zijn eigen pop it gebruiken en hoppa daar is de focus. Ik zie mogelijkheden, kan de meeting gelijk ingekort worden. Of zat dit al in jouw Paaspakket dit jaar?
Ik ga nog even relaxen met een handvol paaseieren en een heleboel regenboog bubbels. Pop it…

popit | focus | smile | endoor

Geplaatst door

laugh&smile | 40+ something | marketeer | tikkie eigenwijs en ongeduldig | mamavanstuiterbalMees | Ik word blij van: mooie verhalen | inspirerende en positieve mensen met humor respect voor elkaar | eerlijkheid met ook de rauwe rafelrandjes en imperfecties | de wereld een beetje mooier maken | use your imagination

Een reactie op “Pop it Pasen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.