Time to party

Feestweek van start

De laatste twee weken van het schooljaar zijn alle kinderen of helemaal hyper of lopen met wallen tot op hun knieën rond. Met gestresste moeders (of vaders) er achteraan. Aan alles merk ik dat Mees toe is aan een ‘break’. De aftelkalender hangt alweer te pronken op de koelkast. Wanneer manlief weer in het buitenland is, zit Mees rechtop in zijn bed. Met een hangend koppie en sip gezicht kijkt hij mij aan. Ik wil naar Nederland, nu!’ Het hoge woord is er uit. ‘Ik wil naar mijn vriendjes, het duurt nog zo lang’.
Gelukkig heeft school genoeg afleiding. De laatste weken bestaan voornamelijk uit afronden en heel veel feestjes van Swimmingcarnival, Gameday, Field trip, Movie & popcorn tot een heuse Pyjamaday. Alles vieren is het motto tenslotte.

Wet&Wild
De feestweek wordt afgetrapt met Swimmingcarnival en Wet&Wild. Alleen de naam al, belooft veel goeds. Het voetbalveld wordt omgetoverd tot een waterparadijs met waterslide en andere spelletjes. In de zinderende middagzon is het gras te warm voor blote kakkies. Eerst flink sproeien voordat de kinderen kunnen spelen. Daar gaat het al mis…

 

Wie kan nu serieus blijven met een waterslang in de hand. De Aziatische mums staan netjes met gestylde hoedjes, zonnebril, designertasje bungelend aan de arm langs de kant te kijken naar hun kroost. Samen met een Scandinavische mum help ik mee vandaag en kan even kind zijn. Ik kan mezelf nog net bedwingen om niet heel even de waterslang op het Aziatische publiek te richten.
Het ‘swimmingcarnival’ bestaat uit diverse zwemwedstrijdjes. Iedereen ongeacht niveau zwemt mee, er liggen genoeg begeleiders in het water (for safety). Did you like it Friday? You were like a big kid enjoying the wet&wild’. Zo’n dag dus!

Van slangenjacht tot pyjama dag
‘Mam, volgende week is de field trip met een picknick in het park, je komt toch ook mee?’ Oeps, deze mum had eigenlijk andere plannen, maar tegen dit koppie kan ik geen nee zeggen.
Hand in hand lopen alle kinderen achter elkaar. Al een uitdaging op zich met de gaten in de weg, laaghangende electriciteitskabels en het verkeer. Bij het park vliegen de kinderen naar de ‘playground’. Binnen 5 minuten staan, zitten, hangen of bungelen bezwete kinderen ondersteboven in het speeltoestel. Handig ook iedereen eenzelfde uniform…
In de snack break wordt een matje uitgerold waar de heerlijkste Aziatische snacks worden uitgestald. De Amerikaanse mum loopt rond met een grote tas vol snoep, alsof je zo de Jamin in loopt. Een andere mum is haar chocolade pannenkoeken aan de man aan het brengen en tegelijkertijd zelf haar grootste afnemer. Mees propt snel zijn banaan naar binnen, drinkt zijn waterfles leeg en vraagt ongeduldig ‘Mam, mogen we nu op zoek naar de slang?’.
Nou ben ik totaal geen Freek Vonk wat betreft reptielen of andere glibberige beesten. Knielend bij het meer gaan Mees en zijn vriendjes op slangenjacht. ‘Look Mees’ mum’ hoor ik enthousiast. Bij mij breekt het zweet al uit, met enige aarzeling steek ik mijn hoofd richting water. It’s a dead fish! hoor ik achter me. Pfff Paulus de python heeft zich gelukkig niet laten zien.

 

En dan is het pyjamadag. ‘Nee, Mees je kan echt niet alleen in een boxershort naar school, we doen wel een short er over aan. Maar mam, dit is mijn pyjama en het is pyjamadag’.
Op het schoolplein is Mees ineens in tranen, ontroostbaar. ‘Mam, we mochten onze stuffy meenemen, het is pyjama AND stuffy day’. ‘Huh, stuffy???’. 
In tranen vertelt Mees dat hij ook zijn knuffel wil. Mag hij een keer zijn knuffels meenemen in de klas…deze mum staat 10 minuten later weer op school met Mr. green turtle.

En door…
De laatste schooldag wordt afgesloten met een ‘clapping out’. Een haag van klappende ouders (met brok in de keel), leraren, counselors en schoolmedewerkers waar alle kinderen doorheen lopen. Een aantal hugs later lopen we naar huis. ‘Mam, nog 2 nachtjes he?’. Iemand heeft er duidelijk zin in. En ik? ik moet weer wennen om van thuis naar huis te gaan. Een ding is zeker. In Nederland zetten we de feestweken nog even voort.

#altijdallesvieren | #feestweek | #laatsteschooldag

 

 

Geplaatst door

laugh&smile | 40+ something | marketeer | tikkie eigenwijs en ongeduldig | mamavanstuiterbalMees | Ik word blij van: mooie verhalen | inspirerende en positieve mensen met humor respect voor elkaar | eerlijkheid met ook de rauwe rafelrandjes en imperfecties | de wereld een beetje mooier maken | use your imagination

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.