Eendagsverliefdheid

Valentine’s Day wat doe je er mee?
‘Mam, het in bijna Valentine’s Day’. Als ik doorvraag wat dat betekent hoor ik ‘Nou dan stuur je een handgeschreven kaartje naar iemand die je lief vindt of aardig tegen jou is’. (let vooral op het detail handgeschreven) ‘En?’ vraag ik nieuwsgierig. ‘Nee, natuurlijk stuur ik geen kaartje, dat is toch stom!, maar jij krijgt wel een extra kus’.

Kaarten, chocolade en bloemen zijn nog steeds populair. De ouderwetse bos rode rozen staat nog altijd stabiel bovenaan op de cadeauladder. Heb jij de bloem van liefde en genegenheid al ontvangen ondanks de hoge prijsstijgingen van deze stekelige liefdesbloem of werd het toch een plukbosje met gekleurd cellofaantje van het tankstation? Of nog erger een onpersoonlijke rozenvoucher die je mag inwisselen naar keuze en zelfs de kleur kan kiezen. Vergeet vooral het belang van kleur en betekenis niet.
Zijn de 4.000 ton bloemen, die binnen zijn gevlogen uit de Afrikaanse of Zuid-Amerikaanse landen, inmiddels allemaal vergeven aan een stille, geheime of bestaande geliefde of liggen ze met hangende koppies in de rij te wachten voor de hakselaar om vernietigd te worden deze avond?

Zijn we het commerciële gebeuren een beetje zat? Het valt dit jaar erg mee. Emails van bekende online retailers blinken nu niet uit in warme gevoelens uitdragen of behoefte tot aanschaf, winkeletalages volledig behangen met zuurstok roze en rode hartjes zijn schaars. Daarentegen wapperen de carnavals vlaggen in het Kielegat fier in de wind. Is dit de stilte voor de aankomende carnavalsstorm? Het feest der zotten leeft meer dan de dag van de liefde.
Als je goed kijkt, is het er wel. Wat te denken van een speciaal weerbericht ‘Het weer op Valentijnsdag voor als je iets gepland hebt’. Zoals in de vroege ochtend met je geliefde samen lekker in een ijsbad dompelen (focus op je ademhaling!) de opkomende zon aanschouwen en vergeet niet het eeuwige liefdesslotje aan de brug te hangen. Hiervoor hoef je allang niet meer naar ‘La ville de l’amour’, maar heeft elke dorpsbrug wel een liefdessloten hekje. Dan zijn er altijd nog de liefdevolle recepten voor de inspiratieloze koks. Muffins, pannenkoeken of pizza in de vorm van een…. hartje of iets met bietjes, dat kleurt zo fijn rood of roze. De liefde gaat nog altijd door de maag. Nou, mijn maag is best selectief als ik dit lees.

Ik ben het type dat er niet zo veel mee heeft, al kan ik een goed stuk chocolade altijd waarderen. Ja, ik vind het leuk als de omgeving er vol in opgaat, mooie aankleding, bijzondere, ontroerende reclames. Toch mis ik een beetje de over de top Vantentine’s Day uitingen in Nederland. De enorme opgetuigde etalages, de selfiebooths met grote harten van bloemen, schommels, liefdesbankjes, zoetsappige quotes en knuffelberen. De bestelde taxi waar de route te volgen is met een bewegend hartje. Wie wil er nu niet een hartje naar je toe zien rijden? Al was het een grote deceptie bij de eerste stap op de achterbank en de aanblik van de vriendelijke, tandeloze, naar curry riekende taxichauffeur. Om voor een Valentine’s Day sfeer nu naar een instagrammable museum te gaan op deze maandag, vind ik ook zo wat.

Eendagsverliefdheid
Een mooi woord vind ik dit. Het is geen echte verliefdheid, maar bewondering, gevoel voor de mens, de warme prettige uitstraling. Dat je gewoon blij wordt van iemand die je zomaar op een dag ontmoet of weer tegenkomt, even een sprankeling voelt, de kleine momenten. Een glimlach na dat ene spontane gesprek in het gangpad van de supermarkt, de vriendelijke restaurant bediende, een onverwachts telefoontje met een fijne stem, zijn het de geluksstofjes die ineens ronddwarrelen? Een eendagsverliefdheid gun je toch iedereen. Love is…

#ValentinesDay | #eendagsverliefdheid | #liefdeis

Geplaatst door

laugh&smile | 40+ something | marketeer | tikkie eigenwijs en ongeduldig | mamavanstuiterbalMees | Ik word blij van: mooie verhalen | inspirerende en positieve mensen met humor respect voor elkaar | eerlijkheid met ook de rauwe rafelrandjes en imperfecties | de wereld een beetje mooier maken | use your imagination

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.