Corona carrousel van start

En rij dan stilletjes ons huisje voorbij….
Klassen worden naar huis gestuurd, 100% thuiswerken, groepsapps die exploderen van positieve meldingen onder klas of teamgenoten. De kring van positieve tests komt als een lawine ineens dichterbij en bereikt onze comfortzone. En nu?

Zaterdag einde middag verschijnen er rode blosjes op Mees’ wangen. Is dit nu gezonde wedstrijdspanning, het helemaal opgaan in zijn fantasiewereld tijdens het gamen? Na twee uurtjes zijn de blosje getransformeerd in felrode konen met bijbehorende temperatuur a la hittegolf, verkoudheidsstemmetje en waterige oogopslag. Mijn moederinstinct geeft het niet-ok-signaal af. Tijd voor de zelftest. Altijd weer een uitdaging…
‘Nee, ik wil niet. Alleen als ik het zelf mag doen!’ Mees steekt het wattenstaafje grondig in zijn neus, draait flinke rondjes waarna ik het afmaak met een paar druppels op het stripje. Vol verwachting kijk ik naar het doosje. Na 1 seconde verschijnt een felroze streep en daar is de tweede. ‘Oh nee, ben ik positief?’ Ik zie een klein beetje angst, maar vooral verdriet in zijn ogen. Heel begrijpelijk ook met alle nieuwsberichten over stijgende cijfers, vele mensen in ziekenhuizen en code zwart waar we op afstevenen. Ik kalmeer hem en hoor enigszins opgelucht zijn reactie ‘Nou, eigenlijk wel fijn, dan heb ik corona tenminste al gehad’ Mag ik weer verder met spelen?’ Kleine Polly Positive is gelukkig aanwezig. Het idee van thuiszitten, niet mogen sporten of spelen met vriendjes is voor deze stuiterbal het moeilijkste. Dit begrijp ik heel goed.

Familie uitje op zondag
Zondagochtend word ik begroet door een vrolijke glimlach vergezeld met rode wangen. Direct sta ik in de regelstand en bel het afspraken nummer. Gezien alle berichtgeving hou ik rekening met een lange wachttijd. Plotseling hoor ik een vriendelijke vrouwenstem uit de keuken komen. ‘Hallo, Hallooo??’. Ik ren naar mijn telefoon en reageer blij verrast over de snelheid. Alle formaliteiten en reeks vragen lopen we samen door, de hele riedel inclusief advies: ‘Hou afstand en blijf bij elkaar uit de buurt’. Uhm hoe dan? Met een kind dat ziek is en het liefst bij mama ligt om geknuffeld te worden?
Onze zondagactiveit heeft deze keer bestemming teststraat. Identiteitsbewijs, GGD bevestiging, mondkapjes, check! Naast mij zie ik een jochie die gespannen alles volgt, zijn beertjes veilig, vertrouwd geklemd tussen zijn handen. ‘Mam, mag ik wel uit de auto straks, dat vind ik fijner. ‘ Tuurlijk dat gaan we regelen’, zeg ik resoluut. Deze zondagse activiteit moet rustig, positief en zonder ‘trauma’s’ verlopen. In colonne rijden we achter de auto’s de feest-test-tent binnen. ‘U kunt doorrijden naar D’, zegt een aardige mevrouw. Nog een laatste identiteitscheck voordat een staafje via de neus richting hersenpan wordt geduwd.
We mogen plaatsnemen op de stoel. De traantjes zie ik al verschijnen en de knuffels krijgen een extra stevige omhelzing. ‘Toch niet in mijn keel he? Hoeveel rondjes, twee of vijf? Mag ik het zelf doen? Zomaar een paar vragen van een jochie. ‘Het is wel prettig om te weten of je morgen naar school mag, toch? ‘Ik mag morgen HELEMAAL niet naar school!’. ‘Mag ik het zelf doen? ‘Je mag mij helpen, ok?‘ probeert de man nog. ‘Nee, ik wil het zelf doen! zegt Mees kortaf.
‘Het is fijner als iemand anders het voor jou doet, dat gaat sneller. ‘Ik kan het zelf ook!, krijgt hij als vinnig antwoord. Wat de lieve meneer ook zegt overal heeft Mees een adrem antwoord op. Met een iets wanhopige ‘help me’ blik kijkt hij mij aan. Ok, kort en kracht dan, hoppa en klaar. Het dapperheidsdiploma neemt Mees in ontvangst, springt zo snel mogelijk van de stoel en ploft op de bijrijdersstoel. Thuis ebt de spanning snel weg, zou het door de pepernoten komen die al klaarliggen? Ja, vandaag ben ik zo’n mum die haar kind omkoopt met pepernoten. Wel met bijkomend resultaat dat opeens een stuiterbal achter zijn laptop huiswerk maakt.

En door
De afstand bestuurbare auto’s zoeven alweer door de woonkamer, er wordt volop gespeeld om te eindigen languit op de bank met bijbehoren rode wangen. Onze corona carrousel is gestart en draait dubbel positief rond. Voor hoelang? Geen idee. Komende dagen ben ik mijn jongleer vaardigheden aan het aanscherpen. Dag 1 is afgevinkt, met veel positiviteit gaan we door naar morgen.
#coronacarrousel #quarantaine #endoor

Geplaatst door

laugh&smile | 40+ something | marketeer | tikkie eigenwijs en ongeduldig | mamavanstuiterbalMees | Ik word blij van: mooie verhalen | inspirerende en positieve mensen met humor respect voor elkaar | eerlijkheid met ook de rauwe rafelrandjes en imperfecties | de wereld een beetje mooier maken | use your imagination

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.