sint en zijn saladebak

Sinds de zomer ontwijk ik op vernuftige wijze de Sinterklaas gangpaden vol met pepernoten, chocolade letters, marsepein en andere zoetigheid in de supermarkt. Naarmate de herfst in aantocht is, de bladeren van de bomen vallen, lijken de gangpaden met lekkernijen juist op te bloeien. Het wordt een soort hink-stap-sprong ontwijk manoeuvre. Geen ontkomen aan. Met verbazing zie ik nieuwe pepernoot smaken in de schappen, van kokos, ginger, cheesecake tot pumpkin of met een vleugje alcohol. De kleur van de roze pepernoten (red velvet) kan ik niet weerstaan. Daar is alles ook mee gezegd, niet te doen gewoon, geef mij maar de ‘normale’ zelfgebakken pepernoten. Opvallender vind ik het schap naast alle lekkernijen. ‘Moeten’ we tegenwoordig net als de ugly Christmas sweater (heb jij hem al in huis?) het heerlijke avondje in een Sint of Pieten pyjama of ‘onesie’ met speciale lekkere warme sint sokken gaan beleven? Oh en vergeet de bijpassende oorwarmers niet. En wat dacht je van het huis versieren met een Sint&Piet van lichtjes in de tuin, of nog leuker die uit de schoorsteen kruipen het liefst met wat decibellen voor de sfeer. Na pakjesavond eenvoudig om te toveren in ‘Santa’ met zijn rendieren….

Geef een hobby
Met de Sint&Santa feestmaand in het vooruitzicht regent het goede bedoelingen. Het ultieme cadeau las ik laatst: geef elkaar een hobby. Wat? Is het zo triest met Nederland gesteld dat we elkaar ‘iets’ te doen moeten geven? Ik dacht dat niksen, vervelen ook heel goed was voor je geest. Gaan we nu in plaats van puzzelen samen servies beschilderen, eigen groente verbouwen, geocaching (lekker actief in de buitenlucht) of 1000 origami kraanvogels vouwen voor het grote geluk en gezondheid in 2021? Alles wordt uit de kast getoverd om de stress van afgelopen jaar uit ons lichaam te laten stromen. Ondanks dat ik soms een kleine ‘Nancy’ in mij voel bovenkomen, krijg ik niet de drang naar een nieuwe hobby (al zeker niet collectief opgelegd). Ik hou het bij een rondje rennen of potje hockey.

Sint lootjes
De voorgeprogrammeerde cadeau systemen draaien ook op volle toeren deze dagen. Lekker makkelijk en eenvoudig. Ik krijg een melding over de wensen van het getrokken lootje, wijzigingen en kan zelfs een verlanglijstje invullen. Nou ja, zelf, het systeem denkt graag met je mee. Wel eerst even geslacht en leeftijd invullen. Voor de luie lootjestrekker zeg maar. Deze programma’s gaan ook lekker met hun tijd mee en totaal niet stigmatiserend… Zoals daar zijn: de rituals producten (goede marketing zeg ik), gevolgd door kaarsen voor de sfeer en dan komt het; herbruikbare vershouddozen, theedoeken, een lepelhouder. Wat?? Iets wat je op het aanrecht legt om een pollepel, garder etc. op te leggen zodat het aanrecht schoon blijft. We sluiten af met de cadeauknaller lamellenborstel (?), die eenvoudig al het stof tussen de jaloezieën verwijderd. Is hier behoefte aan? Zijn er daadwerkelijk mensen die dit aanschaffen? Als echt de data analytics was doorgevoerd wist het systeem al bij verre dat deze keukenprinses een hekel heeft aan alles wat te maken heeft met het huishouden en onzinnige producten. Heeft het algoritme mijn zoektocht naar warme Uggs, handschoenen, hardloop-en kinderkleding, kerstversiering en koffie gemist? Wat is er mis met een grote kekke koffiemok met chocolade? Daar wordt deze simpele ziel altijd blij van.

En door
Gelukkig gaan de voorbereidingen redelijk gemoedelijk en valt het hele Sint-Stuiterfestijn nog mee. De grote klapper van het heerlijk avondje op 5 december en het Sint-Schoolfeest hebben we nog in het vooruitzicht. Ik hou mijn hart vast en ondertussen prop ik nog een chocolade pepernoot in mijn hamsterwang. Nu we er toch zijn. #allesvieren.

#Sint | #stuiterfestijn | #hobby | #allesvieren

Geplaatst door

laugh&smile | 40+ something | marketeer | tikkie eigenwijs en ongeduldig | mamavanstuiterbalMees | Ik word blij van: mooie verhalen | inspirerende en positieve mensen met humor respect voor elkaar | eerlijkheid met ook de rauwe rafelrandjes en imperfecties | de wereld een beetje mooier maken | use your imagination

3 reacties op ‘sint en zijn saladebak

  1. Haha, mooi beschreven. We hadden gepland om dit jaar 5 dec in Nederland te vieren, maar dit bezoek is weer even uitgesteld. Als ik je verhaal zo lees, ben ik eerlijk gezegd dat ik aan die hele Sinterklaas/Kerst-commercie kan ontsnappen. Doe mij maar lekker eenvoudig; hier zien onze kinderen de kerstman en Sinterklaas op op dezelfde dag. 🙂

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.