Everyone has a story

Bloed, zweet en een grote glimlach

Afgelopen twee jaar heb ik elk week een blog de ether ingeslingerd over mijn leven in Kuala Lumpur, mijn ervaringen, verwonderingen, stommiteiten, de dagelijkse dingen, het geluk & het verdriet, kortom (bijna) al mijn hersenspinsels heb ik in deze blogs opgetekend. Elke dag zat ik wel even achter mijn laptop als een idioot te tikken vergezeld met mijn vertrouwde cappuccino. Net als vorig jaar rond deze periode, stel ik mijzelf, na nog eens 52 blogs en diverse gastblogs, weer de vraag; Ga ik door? Heb ik genoeg blogs geschreven? Is het tijd voor iets anders?
In ieder geval is het tijd voor het verhaal van iemand anders, namelijk een klein jochie van vijf jaar dat met zijn ouders mee verhuisd naar de andere kant van de wereld.

Van blog naar boek
De eerste maanden in KL waren voor ons niet altijd even makkelijk. Een nieuw leven opbouwen in een Aziatisch land, (deels) onbekende stad, andere taal, naar een nieuwe school en nieuwe vrienden maken vergt tijd, geduld en aanpassingsvermogen. Wanneer ik Mees zag worstelen, probeerde ik, ondanks mijn eigen ‘struggles’, er voor hem te zijn, hem te helpen met het creëren van een nieuw leven in KL. Op een van deze moeilijke momenten is het idee voor het kinderboek ‘WorldKids Journey’ ontstaan. Stilzitten kan ik blijkbaar niet zo goed en naast het schrijven van (gast)blogs ben ik begonnen met het opschrijven, maar vooral tekenen van Mees zijn ‘journey’. En niet alleen zijn journey, ook voor de vele expat kinderen die elk jaar weer de verschillende fases van het expat leven doorlopen van weer je boeltje en favoriete knuffels moeten inpakken, afscheid nemen van vriendjes en opnieuw beginnen in een onbekend land. Naast Mees zijn ervaring en belevenissen, is het boek voorzien van invulpagina’s voor de kleine lezer om zijn/haar verhaal te vertellen en vooral mooie herinneringen te maken. Zoals gezegd ‘everyone has a story’.

Wie had dat gedacht. Wat begon met tekeningen en schetsen van mijn ideeën, is daadwerkelijk uitgegroeid tot een echt boek. En dan, hoe ga je verder? Wie kan mijn schetsen en ideeën omzetten in mooie beelden? En hoe werkt het dan met drukken en uitgeven? Met bloed, zweet en een grote glimlach heb ik er aan gewerkt. Inmiddels staan de dozen met boeken gereed, is de website klaar www.worldkidsjourney.com en ga ik beginnen aan mijn eigen nieuwe journey (Ik heb het nog nooit gedaan, maar denk dat ik het wel kan).

Er even tussenuit
Ondertussen is de remigratie rollercoaster nog in alle hevigheid aanwezig. In augustus ga ik er dan ook even tussenuit. Wat ik ga doen? In ieder geval een stuk of 150 dozen uitpakken wanneer onze container arriveert en weer een nieuw thuis creëren. De zinderende zomer zal vast ook nog komen. Ik ben voorbereid. Of ik doorga met schrijven daarna? Vast en zeker, misschien met een andere frequentie of op een ander manier. Voor nu, dank voor het lezen van mijn blogs, de mooie, lieve, grappige reacties en ik hou jullie op de hoogte. Everyone has a story. Tell me, what’s your story?

#worldkidsjourney | #zomerstop | #newstart

Nu te bestellen op
www.worldkidsjourney.com

 

Geplaatst door

laugh&smile | 40+ something | marketeer | tikkie eigenwijs en ongeduldig | mamavanstuiterbalMees | Ik word blij van: mooie verhalen | inspirerende en positieve mensen met humor respect voor elkaar | eerlijkheid met ook de rauwe rafelrandjes en imperfecties | de wereld een beetje mooier maken | use your imagination

Een reactie op “Everyone has a story

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.