Remigratie rollercoaster

En nu?

We zijn pas koud twee weken ‘thuis’, letterlijk heel erg koud in het kikkerlandje. Andere gezinnen die tegelijkertijd zijn vetrokken uit KL naar het thuisland of naar een nieuw avontuur elders op onze wereldbol, komen net pas uit de strenge quarantaine periode. In Nederland hebben we gelukkig deze vrijheid.
En wat doe je dan als eerste bij thuiskomst? Een rondje slager voor de lekkerste filet americain (gewoon het hele bakje leegeten op een te klein crackertje), verse kaas van de kaasboer, echte Brabantse worstenbroodjes van de bakker, uiteraard ontbreekt koffie bij het gezellige koffietentje niet en chocolade zit al in mijn holle kies. Hier kan ik blij van worden. Is het heel gek dat alles gerelateerd is aan eten of is dit de invloed van Bourgondisch Brabant?
Wat zeker ook niet mag ontbreken waar ik blij en relaxt (vooral in mijn hoofd) van word, is het strand. Zon op mijn snoet, wind in mijn haren, dat geeft een gevoel van vrijheid. Niet alleen ik, ook Mees wordt hier vrolijk van. Al vergist hij zich nog wel in het koude zeewater van de Noordzee.

Rollercoaster img_8671
De onrust die ik de eerste weken in KL in mijn lijf had na onze verhuizing, raast nu weer met grote snelheid door mijn aderen. Het is één grote rollercoaster. Ik heb geen benul van de dagen of tijd, weet alleen dat ze verrekte snel voorbij gaan. Mijn hoofd draait overuren, is één groot gein-brein-festijn aan het worden en vliegt alle kanten op. Het ene moment ben ik bezig de administratieve nasleep van de verhuizing te regelen, het andere moment sta ik ons huis te poetsen (van expat wife naar housewife is een kleine stap), schrijf ik nog een paar blogs, bezoek familie en vrienden, probeer Mees een leuke vakantie te bezorgen, ben ik schilder en tuinman tegelijk, tussendoor nog maar een bedrijf starten en een kinderboek uitgeven. Misschien zit het toch in het aard van het beestje? zoiets als een opgeruimd huis is een opgeruimd hoofd? of de behoefte aan een nieuwe start wat met enorme krachten weer bovendrijft?
Twee jaar geleden in de eerste weken na onze verhuizing naar KL kreeg ik van doorgewinterde expats het advies: Neem de tijd, zorg voor structuur, een goed dagritme. In KL had ik dat aardig op orde, Mees vroeg naar school, veel sporten, boodschappen doen, schrijven, de stad ontdekken, nieuwe mensen ontmoeten, ideeën uitwerken etc… 

Hoe begint je dag?
Nu Mr. Jetlag vertrokken is probeer ik mijn sport ochtendritueel te hervatten. Nou ja, ik doe een poging. Zwaaiend en springend sta ik in de woonkamer en hoor de Hollandse regen tegen de ramen kletteren. Sporten staat voor mij gelijk aan mijn energie kwijt kunnen, mijn hoofd leeg maken, ideeën bedenken, kortom een goed gevoel krijgen.
Ik weet uit ervaring dat ik geduldig moet zijn, zeker nu heb ik tijd nodig om echt te ‘landen’, mijn eigen thuis weer te voelen. Langzaamaan gaat het komen, dat is zeker. Met de zon van afgelopen weekend trek ik weer een beetje in de plooi. Mijn rollercoaster week start goed. Hoe begint je dag?

#rollercoaster | #hoebegintjedag | #smile | #endoor

 

Geplaatst door

laugh&smile | 40+ something | marketeer | tikkie eigenwijs en ongeduldig | mamavanstuiterbalMees | Ik word blij van: mooie verhalen | inspirerende en positieve mensen met humor respect voor elkaar | eerlijkheid met ook de rauwe rafelrandjes en imperfecties | de wereld een beetje mooier maken | use your imagination

2 reacties op ‘Remigratie rollercoaster

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.