feest- of vliegstress?

Het is al december

De dokter, waar ik helaas nog steeds wekelijks te vinden ben, vraagt hoe het gaat en of ik stress heb. Huh? Nee, natuurlijk niet. Dit is KL, (bijna) elke dag zon, heerlijke temperatuur, blij jochie op school en gezelligheid met vriendinnen. Heb ik stiekem last van decemberstress, feeststress, inpakstress of is het toch de onbewuste vlieg-angst-stress.
Op school wordt er in december nog een sprintje getrokken richting einde van het jaar. We beginnen met de inclusive schoolweek. Hiermee wordt aandacht gevraagd voor het creëren van een plek waar alle leerlingen thuishoren, zich thuisvoelen en succesvol zijn. Elke dag staat in het teken van een ander thema waarin de kinderen kunnen benadrukken wat hen uniek maakt en samenbrengt. Dus elke dag een ander outfit zoals ‘funky’ kleding, pink for kindness, pyjama of als superhero.

Alles vieren
Zoals in mijn werkverleden altijd werd gezegd ‘successen moet je vieren’. Op school weten ze dit heel goed. De positiviteit spat er van af, elke dag! Vrijdag is standaard Happy Friday. Leren is een feestje en dat laten de leerlingen zien tijdens de Learning Celebration (goede naam ook). Op deze feestelijke ochtend presenteren de leerlingen wat ze afgelopen periode hebben gemaakt en geleerd. Het presteren wordt al vanaf de kleuterklas gestart. Het wordt steeds professioneler, iets langere filmpjes, vooraankondiging en afsluiting ‘I hope you like this video and please subscribe, bye’. Uhm, hoor ik het nu goed? ‘Mam, ik wil YouTuber worden en dan met subscription so you can make money. Wil je mij helpen met filmpjes maken?’. Gelukkig is het idee een dag later al weer van de baan. ‘Ik word toch liever LEGO engineer’
Eén klasgenoot van Mees komt de common area ingelopen en nodigt ons, de ouders, uit om mee te gaan naar de klas. Alle kinderen staan vol verwachting met grote glimlach en ‘kroontje’ op hun hoofd te wachten. ‘Crocodile expert’ staat er bij Mees opgeschreven. Eén voor één staan ze op en vertellen wat ze hebben gemaakt en welke onderdelen van het schrijversvak ze hebben toegepast. Vervolgens wordt het zelfgeschreven en getekende boek gepresenteerd en sluiten we af met een feestelijk bordje gezond fruit uitgeserveerd door de leerlingen. 

Field trip to the zoo
Na ‘Christmas around the world’ sluiten we de laatste schoolweek af met een schoolreisje en een Run-jump-throw event. Iedereen gaat met de schoolbus en de hulpouders staan al gereed voor de ingang van de dierentuin. ‘Mam je zit samen met Jeremy en mij in het team’. De teams sjouwen een schooltas mee gevuld met een ‘map’, programma, en iPad. Het is niet alleen een gezellig uitje er moet ook ‘gewerkt’ worden. Elk team heeft drie dieren opschreven die ze willen zien. De opdracht is om deze dieren te fotograferen in hun habitat en meer te weten te komen over de leef en eetgewoonten om er uiteraard weer een video en ‘story’ van te maken. ‘We have to go to the white tiger, panda and giraffe’. De opdracht wordt zeer serieus genomen en in een recordtempo wordt de dierentuin doorgerend. Met een iPad vol bewijsmateriaal stapt Mees bezweet, moe en voldaan in de schoolbus.

Laatste schooldag
In de laatste week zie ik de kringen onder Mees zijn ogen donkerder worden en niet alleen bij hem, ik vermijd de spiegel voorlopig. De laatste schooldag, althans zijn laatste schooldag, staat het Run – jump – throw festival op de agenda. Het atletiek terrein is omgetoverd tot een parcours van spelletjes met de bekende kerstliedjes als achtergrondmuziek. img_3711De ‘red hats’ begeleiden alle spelletjes. Red hats zijn leerlingen vanaf Grade 5 die een rolmodel zijn voor andere studenten en o.a. assisteren bij community projecten en events. ‘T – L – step – throw’, ready-steady-go!’ enthousiast worden de leerlingen aangemoedigd. Langzaamaan zie ik de zweetdruppeltjes over de rode wangen glijden.

De inpakstress (en klein beetje vliegstress) zijn inmiddels voorbij. De ‘celebrations’ in Nederland beginnen nu pas. Alles vieren toch? Doe je mee? Make it a december to remember.

#allesvieren | #hetisaldecember | #endoor 

 

Geplaatst door

laugh&smile | 40+ something | marketeer | tikkie eigenwijs en ongeduldig | mamavanstuiterbalMees | Ik word blij van: mooie verhalen | inspirerende en positieve mensen met humor respect voor elkaar | eerlijkheid met ook de rauwe rafelrandjes en imperfecties | de wereld een beetje mooier maken | use your imagination

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.