Maak er iets moois van

Op de valreep 

Het aftellen is begonnen met nog één dag te gaan. De finish (of start) is in zicht. De afgelopen dagen in Nederland was het acclimatiseren, letterlijk. Met een wollen vest aan, sjaal om, verwarming op minimaal 23 graden, regen die met bakken uit de hemel op het trottoir spat, mis ik het buitenleven in de zon. Mijn energie stapelt zich op.
De decembermaand gaat niet alleen gepaard met de donkere dagen voor kerst of feestdagenstress. Bedrijven sluiten het jaar af, kerstpakketten worden uitgedeeld, de winkelmedewerker helpt de wanhopige medemens uit de brand, die op het laatste moment nog een eindejaarsgeschenk voor tante Toos nodig heeft. Deze laatste maand staat ook in het teken van terugkijken of reflectie zoals dat tegenwoordig met een mooi woord wordt genoemd.
Eigenlijk best tegenstrijdig. Het is de tijd van bezinning en ontspanning alleen voor deze miss planning staat de periode in het teken van weer even in ons andere thuis zijn met mooi versierde straten en de oliebollenkraam. ‘Mees, met oud&nieuw gaan we een oliebol eten. Mam, wat is een oliebol?’ Uhm ga dit zo snel? Deze Nederlandse traditie slaan we dit jaar zeker niet over. Bijna drie weken in een rollercoaster vol overgave genieten van alles en iedereen. De kerstdiners starten 22 december en eindigen ongeveer 1 januari om daarna als een volgegeten Michelin-mannetje door te rollen naar de nieuwjaarsborrels en ‘saying goodbye’ coffeedates.

Niet in één woord te vangen
Het jaar is voorbijgevlogen. En als je het even niet meer weet zijn er altijd nog de ‘lijstjes’ van december. Waar deze jaar-lijsten-drang ineens vandaan komt? Van beste, mooiste, gekste, liefste, meest memorabele beelden tot aan het woord van het jaar verkiezing. ‘Boomer’ is het geworden, mocht het je ontgaan zijn. Mijn woord van het jaar? Het is eerder een grote kluwen van een woordenwolk.

41e2d9e5-bfe0-4189-8d37-b79421f62b40.jpeg

Don’t stop believin’
Moeten we terugkijken? vooruitkijken? of doen we dat massaal in januari met onze goede voornemens? Van terugkijken word ik een beetje weemoedig. Ik kijk toch liever vooruit, droom, verwonder en omarm (steeds beter) de onzekerheid van het expat bestaan. Wonen we volgend jaar in Nederland? Toch nog een jaar KL of elders op onze wereldbol?
Wat zeker is. Morgen is het oudejaarsavond, dan prop ik een extra oliebol in mijn hamsterwang, drink een goed glas champagne en proost op het nieuwe jaar.
Daarna ga ik door met de ‘saying goodbye’ tour om vervolgens met een paar extra kilo’s Hollandse kaas en chocoladerepen het vliegtuig in te stappen naar ons andere thuis. Een nieuw onbekend spannend jaar tegemoet. En voor nu, laten we vooral memories blijven maken. Don’t stop believin’. Maak er iets moois van.

#newyear | #goudenvetrouwd | #memories | #endoor

 

Geplaatst door

laugh&smile | 40+ something | marketeer | tikkie eigenwijs en ongeduldig | mamavanstuiterbalMees | Ik word blij van: mooie verhalen | inspirerende en positieve mensen met humor respect voor elkaar | eerlijkheid met ook de rauwe rafelrandjes en imperfecties | de wereld een beetje mooier maken | use your imagination

Een reactie op “Maak er iets moois van

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.