Bye Sint hello Santa

Hij komt toch wel?

Medio november in een snikheet KL komen de kerstbomen in de meest bijzondere creaties als paddestoelen uit de grond en Last Christmas schalt uit de speakers, dan weet je kerst komt er aan. En bij ons thuis? Daar is geen sprake van enige vorm van kerst kriebels. Een nieuwsgierig jochie vraagt zich af of die andere Nederlandse ‘Santa’ ook weer naar KL komt dit jaar. Elk jaar probeer ik het Sint stuitertfestijn te beperken. In KL gaat me dat aardig af. Op school vieren we hele andere feesten, in de supermarkt struikel je niet over de pepernoten of chocoladeletters en geen pieten discussie te bekennen.

Het Sinterklaasjournaal wordt met grote aandacht bekeken en laat de fantasieradar op volle toeren draaien. Heerlijk! De intocht in Nederland konden we ondanks het tijdsverschil toch live nog even meepakken, net voor het slapen gaan. ‘Mam, Sinterklaas komt ook echt wel naar KL net als vorig jaar. Hij heeft een goede brain en is hier al een keer eerder geweest. Hij weet nog waar wij wonen and I will write a card dan weet hij het zeker’.
Op het balkon hangt alweer een briefje. Daarnaast zijn schoentje, noem het gerust schoen of zevenmijlslaarzen, gevuld met zijn bescheiden verlanglijstje. ‘Mam, helemaal vergeten er moet nog een carrot bij voor het paard’. ’s avonds maakt fanatieke mamapiet er weer een heel feest van met pijlen, briefjes, een spoortje van pepernoten. Ah nee misschien niet zo handig met de gecko’s in huis… toch maar een bakje ergens verstoppen.

Sint Jet weer geland
In alle vroegte vertrekken we naar de Sint intocht in KL. Het is verdacht stil op de achterbank. ‘Ik vind het wel een beetje spannend’ hoor ik zachtjes. Mees is zeker niet de enige. Bij de locatie staan gespannen kinderkoppies met een mix van nieuwsgierigheid, enthousiasme een beetje ongeduldig te wachten. Met ronkende motoren komt de goedheiligman in stijl aan in KL. De welbekende vrolijke, dansende pieten, met mooie felgekleurde (hockey)sokken, strooien met een straffe bovenhandse worp de pepernoten in het rond en zorgen voor blije gezichtjes of soms angstig moment waar mama’s extra worden vastgeklampt.
In de gymzaal is een heel pieten gymfestijn uitgezet. Uiteraard kan ouderwets Hollands zaklopen niet ontbreken en de photo booth in dit social media tijdperk al helemaal niet. Meneer doet enthousiast mee met als resultaat hamsterwangen en broekzakken vol snoepgoed.
Soepel stapt de Sint op zijn Harley, nog even zwaaien ‘Dag Sinterklaasje’. Check, 1e deel is klaar, nog een paar nachtjes voor het echte Sint slotfeest. Op de terugweg is meneer praatgraag weer 100% aanwezig. ‘Dit was niet de echte, dit was één van de hulpsinterklazen. Er zijn er wel meer dan honderd of zelfs infinity, die gaan naar alle landen waar ook Nederlandse kinderen wonen’. De echte Sint moet in Nederland zijn natuurlijk’.

Heerlijk avondje
‘Hoeveel nachtjes nog tot pakjesavond?’ De belangrijkste vraag van de week. Donderdag 5 december, het is zo ver. ‘Mam, er zaten pepernoten in my lunchbox today!’ Heel raar. De schemering valt over KL, buiten is het tropisch warm, binnen wanen we ons in winterse sferen alleen de warme chocolademelk ontbreekt. Pepernoten, taai taai op tafel en airco vol aan. Na het Sinterklaasjournaal ligt er opeens een brief en staat een jute zak vol cadeaus op het balkon. ‘Mam, hier staat my name op en deze is voor jou!’ En we zijn begonnen!

Van Sint naar Santa
Na een geslaagd heerlijk avondje, een blij jochie en een mama die nog een oer Hollandse ambachtelijke chocoladeletter in haar hamsterwang propt, vertrekt de Sint met zijn Sint Jet weer voor een jaar. Gelukkig. Het stuiterfestijn is weer ten einde. Alleen niet voor lang. ‘Mam, Santa komt ook naar KL zeggen mijn vriendjes, hoeveel nachtjes nog?’ De rendieren met Santa op zijn slee staan al te trappelen…

#Sint | #endoor | #Santa

Geplaatst door

laugh&smile | 40+ something | marketeer | tikkie eigenwijs en ongeduldig | mamavanstuiterbalMees | Ik word blij van: mooie verhalen | inspirerende en positieve mensen met humor respect voor elkaar | eerlijkheid met ook de rauwe rafelrandjes en imperfecties | de wereld een beetje mooier maken | use your imagination

3 reacties op ‘Bye Sint hello Santa

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.