All you need is…Coffee

Een koffietje doen?

Deze standaard zin is niet meer weg te denken uit mijn vocabulaire en veelvuldig gebruikt. Zodra de zin wordt uitgesproken of in mijn telefoon verschijnt, is er maar één antwoord mogelijk. Een enkeling weet heel goed wanneer je in de vroege ochtend met mij afspreekt eerst koffie nodig is. Anders kan het gesprek heel raar verlopen.
Nederlanders zijn fervent koffieslurpers. Na de Scandinaviërs zijn wij de wereld grootste koffiedrinkers. De Hollandse handelsdrift heeft er voor gezorgd dat koffie werd geïmporteerd naar Europa. Koffiedrinken doet denken aan Hollandse kneuterige gezelligheid. Ondanks de (te) hippe koffietentjes die als paddestoelen uit de grond schieten, is menig kaaskop nog steeds verknocht aan zijn burgerlijke bakkie pleur thuis.

‘Life begins after coffee’
‘Oh ik moet nu echt eerst koffie!’ is een bekende uitspraak van mijn mam, waar ik mij als kind aan kon irriteren. Ok, ik ga wel mee eerst naar het koffiebarretje. Nu jaren later begrijp ik het volkomen. Ga ik dan toch ook meer op haar lijken??
Al ben ik een laatboeier wat koffiedrinken betreft, ik haal de tijd ruimschoots in. De liefde voor koffie of is het meer de gezelligheid, het sociale gebeuren wat er aan vastkleeft, heeft mijn jochie al snel overgenomen ‘Mam, gaan we weer samen naar het koffiestadje?’ hoor ik regelmatig. Van jongs af aan gingen we altijd samen een koffietje doen en dat is in KL niet anders.
Koffie staat voor bijkletsen, gezelligheid, goed gezelschap, nieuwe ontmoetingen, energie krijgen, het liefst veel lachen en niet meer weg te denken uit mijn dagelijkse ritueel. Klinkt een beetje autistisch? Ook in KL is de sociale betekenis van koffie volop aanwezig, niet meer weg te denken en daar kan ik heel blij van worden.

Standaard recept
Cappuccino, niet heel veel anders. Al maak ik ook uitstapjes naar de koffie met amandelmelk en kokosmelk. Verder heb ik geen kaas gegeten van alle trends met slow coffee, nitro coffee etc. dat laat aan de hipsters over. Wat zegt mijn koffievoorkeur over mijn persoonlijkheid? Als ik de verschillende onderzoeken mag geloven (ja, echt waar, hier wordt dus onderzoek naar gedaan, en ik lees het!) staat de cappuccino drinker voor:

  • romantisch en liefhebbende persoon, familie en vrienden zijn het belangrijkste. Ook een beetje mysterieus: laat niet het achterste van zijn tong zien, iemand die veel nadenkt, beetje perfectionistisch ingesteld (nou laat dat beetje maar weg….), hebben graag de touwtjes in handen en houden er een gezonde levensstijl op na.
    Of uit een ander onderzoek
  • cappuccino drinkers zijn sociaal, creatief, optimistisch, extravert. De koffiebar is zijn tweede thuis. Goed in het maken van vrienden, maar snel verveeld met fantasieloze mensen. Dus, zeg het maar….

Coffee and catch up
In KL zijn ‘koffietjes doen’ een deel van mijn structuur. Zeker in het begin een mooie gelegenheid om nieuwe mensen te ontmoeten. Met wildvreemden afspreken, voelt alsof je een blind date hebt (althans dat is wat ik mij voorstel, ik heb geen ervaring op dit gebied). Mijn voelsprieten weten vrij snel of er een 2e bakkie pleur in zit of het na de laatste teug klaar is.
‘Coffee and catch up?’ zijn tegenwoordig  meer de berichten die ik ontvang. Inmiddels heb ik een groep met lieve meiden om mij heen die het koffiedrinken tot een ‘sport’ hebben verheven. Na de workoutclass met zweethoofd de plaatselijke koffiebar bezetten, waar de barista ons vriendelijk toelacht, is weer eens iets anders dan in bezweet hockeytenue de plaatselijke kroeg instappen.

img_2955Onder het genot van een dampende koffie de dagelijkse beslommeringen bespreken, tips uitwisselen, een luisterend oor of helpende hand bieden, maar vooral veel lachen. Koffie betekent meer dan slurpen… Ik ben wel toe aan bakkie troost, jij? Koffietje doen? Coffee is always a good idea.

 

#hoebegintjedag | #coffeeisalwaysagoodidea | #friends 

Mocht je een keer in de buurt van KL zijn, check dit:

RGB: Rather Good Beans, alleen al voor de naam
Bean Brothers: mijn vaste ‘kantoorplek’
28 Fireplace: gezellig in de buurt
The Lolla Co.; voordat deze stay-at home mum boodschappen doet eerst koffie
Grizzly: ontmoetingsplek na het sporten
KL studio: voor de entree en foto’s

Geplaatst door

laugh&smile | 40+ something | marketeer | tikkie eigenwijs en ongeduldig | mamavanstuiterbalMees | Ik word blij van: mooie verhalen | inspirerende en positieve mensen met humor respect voor elkaar | eerlijkheid met ook de rauwe rafelrandjes en imperfecties | de wereld een beetje mooier maken | use your imagination

Een reactie op “All you need is…Coffee

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.