Wacht jij ook op DE dag?

Is het al zover? 

De lente is aangebroken en met de hoge temperaturen van afgelopen februari en de schommelingen in het weer de laatste weken in Nederland kan DE dag niet lang meer op zich laten wachten. De dag vraag je je af? ‘Die ene dag in het voorjaar dat alle vrouwen als bij toverslag ineens een rok dragen, met daaronder blote benen’ (Martin Bril). Wie kent dit niet.
Martin Bril heeft rokjesdag geïntroduceerd. Briljant vind ik nog altijd zijn columns en verhalen, het tovert elke keer nog steeds een glimlach op mijn gezicht. Het jaarlijks terugkerend onderwerp in zijn columns was de zogeheten rokjesdag. Zoals hij zelf zei: ‘Het genot van blote benen kan ik me alleen maar voorstellen. Je moet een vrouw zijn om het echt te begrijpen’. Ja, volledig mee eens.

Panty’s weg ermee
In KL is het altijd rokjesdag, misschien toch ook best saai. Niets om naar toe te leven in deze periode, maar zo heerlijk geen gehannes meer met panty’s. Je betaalt je sowieso blauw aan die krengen. 1x aantrekken en met mijn ring blijven hangen, hoppa ladder nummer één van de dag is een feit. De eerste panty is al geëindigd in de prullenmand en de ochtend is nog maar net begonnen. Oh en dan die kruisen, die altijd halverwege naar beneden zakken….Niet voor niets verdienen ze een plekje in mijn stomlijstje.
Zelfs in KL met 30+ graden buiten vinden de panty’s gretig aftrek en zijn ze overal in het straatbeeld te vinden. Hoezo? Waarom nog een plakkerige laag over je benen? En dames één advies, waag het niet om huidskleurige panty’s te dragen, wacht dan alsjeblieft op rokjesdag.

Sowieso zie je hier van alles voorbij schuiven (is een apart blog waard). Maleisië is een gematigd moslim land, een meltingpot van culturen die naast elkaar leven. Het mooiste vind ik het beeld waarin je een (volledig) gesluierde vrouw ziet naast een dun petieterig Aziatisch meisje in minirok, die nog net haar kleine rondingen kan verbloemen in een iets te strak en te kort truitje, die samen staan te wachten voor het stoplicht.Tutu

De winkels hangen vol met rokje en jurkjes voor te smalle ‘meisjes’. Dat liefelijke jurkje staat toch net even anders gedrapeerd over een dun Aziatisch lijfje dan bij de Scandinavische schoolmom met Viking postuur. Die om het af te maken comfortabele gezondheidssandalen of Birkenstocks draagt. (vallen bij mij in dezelfde categorie als Crocs). Net iets minder elegant dan die poezelige Aziatische voetjes in glinsterende muiltjes in kinderschoenmaatje. Ik ga de uitdaging niet eens aan om mijzelf te wurmen in deze jurkjes met mijn hockey en hardloop bovenbenen, niet te doen. Daarnaast ben ik ietsiepietsie langer dan de gemiddelde Aziaat waardoor het jurkje of rokje net over mij billen valt. Dan wordt het meer blote billendag dan rokjesdag.
Een ander fenomeen zijn de jurkjes of t-shirts met voorgevormde cups. Nou heb ik niks te klagen, maar om nu een extra cup er bij te doen is ook wat overdreven. Zelfs de UV watersport shirts, die hier in 35+ felle zon geen overbodige luxe zijn, hebben een extra cuplaagje. Waarom? Blijf je dan beter drijven of wordt het t-shirt omgetoverd tot een MacGyver reddingsvest? Doe mij dan maar de rokjes.

Een temperatuur van 17-18 graden is in principe genoeg, al spelen volgens de expert zijn rokjesdagen zich altijd af rond 15 april, maar het kan zomaar eerder gebeuren gezien de temperatuur uitspattingen van afgelopen maanden. Dus Nederlandse vrouwen wees voorbereid. Als het dan zo ver is, geniet van deze dag. En mannen kijken mag. Alvast fijne rokjesdag!

#rokjesdag | #kijkenmag | #lente

Geplaatst door

laugh&smile | 40+ something | marketeer | tikkie eigenwijs en ongeduldig | mamavanstuiterbalMees | Ik word blij van: mooie verhalen | inspirerende en positieve mensen met humor respect voor elkaar | eerlijkheid met ook de rauwe rafelrandjes en imperfecties | de wereld een beetje mooier maken | use your imagination

3 reacties op ‘Wacht jij ook op DE dag?

  1. Hoi Marije,

    Ik moet er vandaag nog niet aan denken……koud, guur, zon, hagel…..voor mij nog geen rokjes dag, of toch, met “panty’s” er onder en extra “onderbroek” er over……..kan niet wachten!!!

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.