Happiness is…

Schuilt er een Mr. Happy in jou?

Woensdag 20 maart wordt de internationale dag van geluk gevierd. Klinkt nu al leuk een speciale dag voor geluk. Op deze dag wordt het gelukkigste land ter wereld bekend gemaakt. Nederland behoort al een paar jaar tot de top 10, dus weg met het gezeur van de boze burger in Nederland. En ik verhuis uitgerekend uit één van de gelukkigste landen? Maleisië klimt gelukkig steeds verder omhoog op de world happiness ladder en is na Singapore het tweede land uit Azië in deze ranglijst. Boffen wij toch dat we hier wonen. Of het nu ligt aan het ‘relaxte’ dagelijkse leven, de nasi lemak, roti canai of de aanwezige zon waardoor men gelukkig is?

there is no way to happinessWat is de sleutel tot een goed leven, tot geluk? Is het die flitsende carrière, een nog leukere baan, mooie auto,  groot huis en avontuurlijke vakanties?
Of is het de vrijheid te zijn wie je echt bent? ‘Iets leuks’ kunnen doen en voor 200% beleven. Het nieuwe geluk vinden is dat de opvolging van ‘je passie’ volgen? Als mensen zeggen je moet je passie volgen, word ik een beetje kriegel. Heeft iedereen die dan? Moeten we en masse op zoek naar onze passie of nu dus ons geluk om gelukkig(er) te worden? En waar kan ik het vinden? Naast de kaas en wijn in de supermarkt? Of is dit zoiets als de G-spot, goed zoeken en gij zult vinden, of niet…

Geluk op de werkvloer
Tegenwoordig gaat het niet meer alleen om dat hoge salaris, die grote auto etc….Kijk eens naar je collega, buurman, buurvrouw, hoeveel mensen zijn echt gelukkig op hun werk of in hun werk? Ik was gelukkig op mijn werk. (mijn lach kon je van verre horen, soms tot ergernis van anderen) Dit was zeker ook sterk afhankelijk van de omgeving waarin ik mij bevond, managers, collega’s, relaties konden mijn geluksbarometer nog verder doen stijgen of dalen.

Mr. HappyTegenwoordig is er DE oplossing. De Chief Happiness Officer die steeds vaker opduikt in vacatures en veelvuldig wordt aangesteld in het bedrijfsleven. Eigenlijk gewoon de Mr. Happy die we kennen van de boekjes, zijn taak is ten slotte ‘being happy and making others happy’. Blijkbaar hebben we iemand nodig op het werk die ons gelukkig maakt. En dat terwijl Nederland ook nog eens de beste ‘work-life balance’ heeft. Wanneer je gelukkig bent in je werk, privé alles op de rit hebt, dan gaat het beter, voel je je goed, presteer je ook beter, dat begrijp ik heel goed. Maar als Nederland al een Chief Happiness Officer ‘nodig’ heeft, wat voor een enorm leger gelukspoppetjes moet hier in KL dan paraat staan? of volstaat een simpele glimlach dan ook nog steeds?

Collect moments not things
Geluk zit voor mij niet in het grote huis, die snelle auto, of andere materiële zaken, maar meer in de kleine dingen, vaak simpele momenten in KL. Gelukkig kan ik zijn met een dampende kop koffie in goed gezelschap, hardlopen met de Petronas Towers in mijn blikveld (ook al is dit voor de honderdste keer met klotsende oksels en een hartslag boven de 170), zonnestralen op mijn gezicht voelen, mama-Mees momenten om de dag af te sluiten, buikpijn van het lachen met mijn vriendin (ook op 10.000km afstand kan dat!), FaceTime met familie en zo kan ik nog wel even doorgaan.

Of ik die Mr. Happy ben? In ieder geval gaat het mij in KL steeds beter af. Al voel ik mij misschien meer een Little Miss Sunshine. Haar functie omschrijving luidt: ‘cheering people up’. Lijkt mij een mooie carrieremove. Maak er iets moois van vandaag. Be happy and smile today. 

#happiness | #mrhappy | #littlemisssunshine

 

Geplaatst door

laugh&smile | 40+ something | marketeer | tikkie eigenwijs en ongeduldig | mamavanstuiterbalMees | Ik word blij van: mooie verhalen | inspirerende en positieve mensen met humor respect voor elkaar | eerlijkheid met ook de rauwe rafelrandjes en imperfecties | de wereld een beetje mooier maken | use your imagination

3 reacties op ‘Happiness is…

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.