It’s not a goodbye, it’s a see you later

Wat is dat toch voor gevoel iemand missen? Ik wist niet dat er zoveel gevoelens, manieren bestonden van missen als ik de laatste tijd heb ervaren in Nederland tijdens mijn ‘farewelltour’.

Afscheidskoffies bij mijn favoriete koffietentjes in Breda, lunches, borrels, diners met familie, vrienden, collega’s, hockeymeiden, moeders van school en zelfs afscheid nemen van de postbode die je altijd vriendelijk blijft begroeten na de zoveelste online bestelling.

Niet alleen bij mij, maar zeker ook bij mijn omgeving komt blijkbaar een stofje los zodra bekend is wanneer onze vlucht naar KL definitief is. ‘ We moeten elkaar nog wel even zien hoor’, ‘Wanneer kunnen we nog afspreken voor borrel, lunch of diner?’ of ‘We spreken elkaar toch nog wel voor jullie vertrek?’. Opeens wil iedereen ons nog een keer zien, spreken, een knuffel geven voordat we gaan. Superlief allemaal en toch zorgt dit ook voor extra gevoelens en nadruk op elkaar lange tijd niet zien, het gaan missen van….(saying goodbye is al niet mijn sterkste kant)

Het missen van mooie mensen en vooral de momenten die je samen intens hebt beleefd, het gevoel iemand in de steek of achter te laten. Soms sluit je in je leven iets moois in je hart en beseft pas hoe bijzonder, puur en waardevol het is als je weggaat. Zal dat gevoel altijd blijven of op termijn vervagen? Kan ik dat gevoel altijd vasthouden en bij mij dragen? En hoe dan? Mijn hoofd en hart voeren deze dagen continue een strijd met elkaar. Ik weet dat het juist ook heel mooi kan zijn om iemand te missen of om gemist te worden. Het betekent dat we een bijzondere connectie, speciale band met elkaar hebben. En dat is iets om vast te houden, heel lang te koesteren en met een glimlach aan terugdenken.

Missen van alledaagse momenten, missen van gevoelens delen, missen van dicht bij elkaar zijn, met elkaar lachen en huilen, elkaar even een knuffel geven. Hoe het mij straks vergaat in KL durf ik nu nog niet aan te denken. Eerst zoveel mogelijk genieten van mijn ‘farewelltour’ en aftellen naar het nieuwe avontuur. #futureunknown #newadventure #itsnotagoodbyeitsaseeyoulater

Geplaatst door

laugh&smile | 40+ something | marketeer | tikkie eigenwijs en ongeduldig | mamavanstuiterbalMees | Ik word blij van: mooie verhalen | inspirerende en positieve mensen met humor respect voor elkaar | eerlijkheid met ook de rauwe rafelrandjes en imperfecties | de wereld een beetje mooier maken | use your imagination

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.