School dicht, en nu?

In KL hebben we de luxe van een internationale school. Klassen van ongeveer 16 kinderen met één vaste leraar en één assistent zijn standaard. Daarnaast nog een legertje aan diverse specialisten, leraren voor de specifieke vakken zoals Art, Music, PE, Spaans etc… Aan goede leraren geen gebrek.
Dit is wel iets anders dan de berichten uit Nederland over het lerarentekort, overvolle klassen of zelfs kinderen die naar huis worden gestuurd omdat er geen leraar is. Ik zou toch serieus een carrièreswitch overwegen, al weet ik dondersgoed dat mijn ongeduld niet een heel handige eigenschap is. Elke dag zie ik wel hoe leuk het kan zijn. Heerlijk ook die vrije, onbezonnen, fantasierijke geest van jonge kinderen. Ik loop altijd met veel plezier met Mees naar zijn klas. Als ik tenminste mee mag. ‘Mam, ik kan wel zelf naar de klas vanaf hier’. En hop daar gaat meneer alleen de trap op. Iets met loslaten…

img_1285De haze is nog in alle hevigheid aanwezig. Woensdag was één van de slechtere dagen met noteringen boven de 350 (Hazardous). Ik loop in een stinkende waas naar school, de normaal zo heldere contouren van het complex en omringende gebouwen zijn nu helemaal vervaagd. Het is een hele gekke gewaarwording, surrealistisch, zo ook in school. Voor een groot deel is de school open en alleen de klassen en common area’s zijn afgesloten. De guards bij de ingang, de leraren, assistenten, ouders en kinderen, bijna iedereen draagt een ‘mask’.

Bingo
In Nederland heb je ook van die ‘schakeldagen’: leraren gaan staken of er is een studiedag. In KL hebben we de haze die roet in het normale (school)leven gooit. Op woensdagavond zie ik een stortvloed aan apps met allemaal eenzelfde bericht. ‘Donderdag is de school dicht i.v.m. de haze’. Gelukkig vooralsnog één dag.
Als ouder ontvang je tig e-mails. Eerst van de Head of school, gevolgd door een update, daarna nog een uitgebreide e-mail van de Elementary principal met ongeveer dezelfde informatie. De strekking is mij volledig duidelijk: School gaat dicht. Virtual Learning begint. Nog geen twee uur later wéér een update: ‘we have just received notice from the Ministry of Education mandating school closure for both tomorrow AND Friday, September 20th’. Neeh! Ik moet me even mentaal voorbereiden op komende dagen. Waar tover ik mijn ‘teaching skills’ vandaan?

’s ochtends leg ik Mees uit dat school dicht is en hij thuis les krijgt. ‘Oh, a sort of homework, maar mam, do I have recess today?’ Het is een hele uitdaging om Mees zover te krijgen samen zijn ‘homework’ te bekijken. Ik open het document, er komt geen einde aan de slides. Wow wat uitgebreid en veeeel ook! Hier moet ik toch even goed voor zitten. ‘Mees, ga nog maar even spelen, ik roep je wel als we beginnen’.
Het als opwarmertje bedoelde you tube filmpje zorgt niet voor enthousiasme, laat staan in beweging komen om ook maar iets te doen. ‘Ik vind het stom, ik vind writing and readers workshop ook niet leuk’. Heerlijke start!
img_1430Met behulp van the alphabet song en andere filmpjes is het de bedoeling om woordklanken en sight words (deze moest ik even opzoeken) te leren. Meneer geeft geen sjoege. Uiteindelijk gooi ik het wedstrijd element er in. Bingo! Iemand staat in de startblokken om deze wedstrijd te winnen en vol overgave begint hij aan zijn ‘huiswerk’. Onderdeel 1 doorstaan, op naar Math, Social Studies en Art. Aan alles is gedacht, zelfs voor PE staan er tips beschreven!? ‘Mam, ik ben moe. Mijn brain is frozen, outside is het warm en inside heel koud’. Het signaal, tijd voor iets anders. Mees heeft iets te veel energie en ik word gek van het binnen zitten. ‘Mam, dan gaan we turtle tag doen!’. Deze ‘lesdag’ eindig ik liggend op de grond als een schildpad op zijn kop. Helemaal zo gek nog niet dat lesgeven. Dag twee ziet er voor deze ‘stay-at-home-mum-teacher’ niet heel anders uit.

Nieuwe week, nieuwe kansen
Vol verwachting wacht ik op de e-mail vanuit school. ‘School will be open tomorrow’.  Pff school is weer open. Ben ik heel egoïstisch als ik hier heel blij van word?
Yes! a normal schoolday.

#schoolclosed | #haze | #homeschooling 

 

Geplaatst door

laugh&smile | 40+ something | marketeer | tikkie eigenwijs en ongeduldig | mamavanstuiterbalMees | Ik word blij van: mooie verhalen | inspirerende en positieve mensen met humor respect voor elkaar | eerlijkheid met ook de rauwe rafelrandjes en imperfecties | de wereld een beetje mooier maken | use your imagination

Een reactie op “School dicht, en nu?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.