Start nieuw schooljaar

2e keer thuiskomen
Na een heerlijke zomerbreak in Nederland is het gelukkig weer tijd voor het ‘normale’ leven. ‘Mees je zit bij je vriendje Jack’ in de klas, roep ik enthousiast vanachter mijn laptop wanneer ik inlog om te zien in welke klas hij zit dit jaar. Een jochie kijkt mij heel blij en tegelijkertijd vragend aan ‘en mijn vriendje Hao dan?
We staan aan de start van een nieuw schooljaar met een totaal ander gevoel. De route, guards, school, leraren, ouders, alles is bekend. De ‘Welcome back so good to see you’, ‘Oh gorgeous so glad you’re back in KL’ of Hey Mees, how are you? vliegen om mijn oren inclusief de bijbehorende (onhandige) hugs. Het community gevoel is er weer en stiekem I love it!‘How was your summer? Is de vraag die iedereen aan elkaar stelt, gevolgd door ‘in which class is your son?’. Terwijl ik met iedereen een kletspraatje maak, gedag kus of hug begint ook het gevoel van thuiskomen een klein beetje te komen.

Nieuwe juf
Vandaag gaan we kennismaken met Mees’ nieuwe leraar en klasgenootjes. ‘Kijk mam, nu kan ik met de trap, Grade 1 is boven’. Blijkbaar is dat heel belangrijk, hij vertelt het aan iedereen. Met een glimlach en ‘Welcome, happy to have you in my class Mees’ begroet de juf ons gevolgd door een ietwat slappe handdruk voor mij. Heel even kan ik aan niets anders denken dan dat gekke fluweelzachte, slappe handje en mijn associatie te soft, te aardig, te lief?. Huh, aardig en lief, dat is toch ook hoe een juf hoort te zijn? Ongetwijfeld mijn kronkel en ben ik gewend aan die sterke ferme mannenhanddruk tijdens mijn werk. We zijn nog geen vijf minuten in de klas of ik hoor. ‘Mam, ik wil NU naar huis’. Meneer is er klaar mee en heeft het wel gezien. Of dit een goed voorteken is… 

In de schoolshop is het een drukte van jewelste, ouders met kinderen die allemaal een nieuw uniform of andere schoolspullen aanschaffen. Ouders met torenhoge stapels shirts en broeken in hun handen. Trots staat een lange bonenstaak met grote glimlach zijn schooluniform te passen. ‘Mam, ik mag dit jaar een blauwe polo, en ook een speciaal uniform voor PE’. Niet alleen ik, maar Mees wordt ook blij van zijn nieuwe kleren. Op de terugweg nog even langs de ‘popsicle gathering’ wat zoiets is als een ijsje voor alle kinderen.

First day of school
Nieuw schooluniform, nieuwe rugzak, nieuwe schoenen, vertrouwde step met witte en blauwe beer vol precisie over het stuur gedrapeerd lopen we naar school. Zodra deze knuffels ons vergezellen, weet ik al hoe laat het is. ‘Mam, ik vind het nog wel spannend en wil eigenlijk niet naar school’. Voor de ingang worden we met een brede glimlach welkom geheten door de lieve Indiase guard met strak geknipte coupe ‘It’s been a long time, welcome back and good to see you again, have a great day’.
Bij de ingang parkeren we de step, door de schoolpoortjes en hand in hand lopen we de trap op naar boven. Voor de deuropening blijft Mees stokstijf staan, zijn beertjes tegen zich aangedrukt. Ik merk de tweestrijd, de nieuwsgierigheid, de wil om de klas binnen te gaan en de spanning van het nieuwe onbekende.
Met een kroel en kus op zijn voorhoofd loop ik weg. Mees vol verdriet achterlatend in de armen van de lieve assistente. Pff heel even heb ik een flashback naar zijn 1e schooldag vorig jaar. Ook nu loop ik met een brok in mijn keel naar de uitgang. Gaat dit ooit wennen? Kan ik dit ook zonder vochtige ogen? In mijn ooghoek zie ik de counselor, onze blikken kruisen elkaar. ‘How is Mees doing?, I am sorry I have missed you yesterday’. Een traan wegvegend geef ik aan dat hij het spannend vindt vandaag, ‘Oh I will go see him, and don’t worry’. Wat ben ik weer blij met deze vrouw, wat moet je zonder? ‘Mees is in class and settled 😀’ verschijnt een half uur later in het scherm van mijn telefoon. Deze mama pakt nog een goede kop koffie en stopt een extra groot stuk chocolade in haar hamsterwang.

En door
De eerste dagen zitten er op. Het ritme van vroeg opstaan, lunchbox vullen en alle schoolschema’s moet nog komen. Wat het schooljaar ons gaat brengen? In ieder geval genoeg momenten vol verwonderingen, ontdekkingen, gekkigheid, plezier en bovenal alles met een grote glimlach.

#nieuwschooljaar | #thuiskomen | #glimlach

Geplaatst door

laugh&smile | 40+ something | marketeer | tikkie eigenwijs en ongeduldig | mamavanstuiterbalMees | Ik word blij van: mooie verhalen | inspirerende en positieve mensen met humor respect voor elkaar | eerlijkheid met ook de rauwe rafelrandjes en imperfecties | de wereld een beetje mooier maken | use your imagination

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.