Be all you are

Wie ben ik in KL?

‘Be all you are’ is de slogan van Mees zijn school. Elke dag loop ik langs de pilaren met deze tekst. Wie ben ik eigenlijk? Elke keer hoop ik dat op een dag het antwoord er ook stiekem naast staat gekrijt. Het expatlife is mooi, een heerlijk niet te willen missen avontuur, maar doet ook af en toe rare dingen met je… zelfs nu nog na 6 maanden.

Wat is dat toch. Gelijk aan het begin van ons expat avontuur schuif ik mijzelf een paar plaatsje naar achteren. Ik little miss ongeduld, energie te veel, die de lat net iets hoger (of te hoog) legt, cijfert zich helemaal weg? En daar gebeurde het, in een fractie van een seconde, ik ben er zelf bij en ik hoor mijzelf ook nog tegen iedereen zeggen: ‘Ik ga eerst zorgen dat we als gezin alles op de rit hebben, happy zijn en Mees goed gaat op school, dat is het allerbelangrijkste’.

Who are you? Wife
Your a mother, expatwife, housewife, een stay-at-home-mom, ‘oh you’re the mother of the boy on the scooter’ of waar mijn haren echt recht van overeind gaan staan Lady of Leisure…
Met trots kan ik zeggen, ja ik ben Mees’ mama, dat is mijn liefste wens die na zoveel jaren is uitgekomen. En tegelijk ben ik meer dan dat. Alleen nu voelt dat soms nog even niet zo. Van werkende vrouw naar koos werkloos. ‘Mam, wanneer ga je weer werken? vraagt Mees geregeld de 1e weken of ‘Papa, jij gaat naar je werk, ik naar school en mama? Mama doet helemaal niets’. Onbewust drukt hij even op de gevoelige plek…

En wat betekent be all you are? Mijn sterrenbeeld is schorpioen, of volgens de chinese zodiac een Draak. Ik weet, ik ben niet de makkelijkste… Maar als je eenmaal mijn vertrouwen hebt en mijn muurtje kan afbreken wat staat er dan? Dit is weggelegd voor een handje vol mensen. Deze connectie zal altijd blijven, sterker worden, want heb je eenmaal mijn vertrouwen, dan ga ik er voor (door het vuur).

‘I wish someone had told me that the answer to living in a new country was not figuring out something to do that would give me a new identity (whether that looks like a job, a volunteer opportunity, a field of study to pursue, the right neighbourhood to live in) but rather just being myself in this new place’.

Deze tekst kreeg ik toegestuurd van een lieve Brabantse ervaringsexpat tijdens één van mijn moeilijke momenten in de eerste maanden in KL. Op de dag dat ik het even niet meer wist…en ook koffie nodig had. Dus: Be all you are!

Het voorzichtige vlammetje
In Nederland zei iemand tegen mij: ‘door iets kwijt te zijn, je veel meer vindt’. Mooi gezegd. Ik ben al aardig wat kwijtgeraakt of liever tijdelijk kwijtgeraakt of tijdelijk onvindbaar, dat klinkt iets positiever.

img_2106-e1547818649561.jpgMijn onzekerheid heeft af en toe de overhand. Wat kan ik nu eigenlijk nu ik al zolang ‘thuis’ zit? Ik lig er al meer dan zes maanden uit? (ben ik ongeduldig?) Toegegeven de vrijheid is heerlijk. Ik heb meer dan 18 jaar in de financiële dienstverlening gewerkt, maar merk nu dat deze vrijheid ook de andere kant laat zien. Door iets kwijt te zijn, vind je ook meer. Mijn positieve en creatieve ik komt steeds meer boven borrelen, ik vind en ontmoet nieuwe mensen (over de hele wereld), verwonder mij nog steeds elke dag over de mooie dingen van het KLLife…. Uit je comfortzone zorgt zeker ook voor extra creatieve prikkels. Je leeft niet vanzelfsprekend op de automatische piloot. Iets meer creativiteit bevalt me heel goed, (online) nieuwe inspirerende mensen ontmoeten zeker ook. En nu? Toch maar dat eigen bedrijf starten, een boek schrijven, een artikel in een mooi magazine, mooie beelden en verhalen maken, meer bloggen….In ieder geval totaal 180 graden anders dan de financiële omgeving van de afgelopen jaren. Mocht je ideeën hebben, willen samenwerken, virtuele koffie willen drinken (‘koffietjes doen’ schijn ik nog steeds best goed in te zijn), let me know!
Mijn vlammetje is weer aangewakkerd, energie stroomt weer door mijn lijf en één ding weet ik zeker: ‘I’ll get my fire back’ hoe dan ook! to be continued…

#beallyouare | #getyourfireback 

Geplaatst door

laugh&smile | 40+ something | marketeer | tikkie eigenwijs en ongeduldig | mamavanstuiterbalMees | Ik word blij van: mooie verhalen | inspirerende en positieve mensen met humor respect voor elkaar | eerlijkheid met ook de rauwe rafelrandjes en imperfecties | de wereld een beetje mooier maken | use your imagination

2 reacties op ‘Be all you are

  1. “Het leven is te kort om je aan de massa aan te passen. Je moet doen wat recht uit je hart komt! ….Een soort Loesje maar dan anders .

    Altijd in voor een koffietje en/of een goed gesprek. Je weet me te vinden 😉

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.