Begin de dag met een dansje

Hello sunshine, have a good day!

Begin de dag met een dansje, begin de dag met een lach…
Heb je nu ook het liedje voor de rest van de dag in je hoofd? Mooi, dan is dat in ieder geval gelukt! Vandaag kan alleen maar een topdag worden, zeker als er een een speciale dag voor benoemd is. ‘De dag van de positiviteit’ staat in het teken van positieve intenties, een vriendelijke daad verrichten, stilstaan bij dankbaarheid.

Goede start
Mijn dag begint goed met twee kleine handjes om me heen, een kus op mijn wang en gefluister in mijn oor; ‘Mama ben je wakker, kom je ook? Ik wilde je gewoon even een kusje & kroeltje geven’.
Niet veel later gevolgd door een chaotisch ontbijt, vlug broodtrommels klaarmaken, waterbottles vullen, rugzak inpakken. We zijn weer eens aan de late kant… het Brabants kwartiertje kennen ze hier (nog) niet.
Coffee! Coffee! Bij een echt goede start hoort koffie (met kokosmelk is het helemaal feest). Al weten sommige mensen uit ervaring dat ik dit ECHT nodig heb en zonder koffie niet goed functioneer en niet voor mezelf insta. Klinkt als een lichte verslaving 🙄.

LoesjePositieve draai
Deze Loesje quote had ik, naast nog een paar andere quotes, op mijn werkplek hangen. Tijdens mijn werk heb ik wel eens geworsteld met mijn (positieve) energie.
Mijn omgeving heeft een grote invloed op mijn mood, het duurde even voordat ik dat door had. Waarschijnlijk moet je daar eerst 40+ something voor zijn. Soms miste ik de positieve vibe. Ging hierdoor enorm twijfelen aan mezelf, mijn eigen kunnen en mijn vertrouwen fladderde steeds verder bij mij vandaan. Daarentegen voor anderen wist ik het altijd, kon ik het zo uitstippelen. Advies geven met een kop koffie of een glas wijn was geen probleem. Maar voor mezelf mijn eigen route uitstippelen is toch net anders. Nou neem ik ook niet zo snel ergens genoegen mee…tikkie eigenwijs.

Zeker in mijn werk merkte ik dat ik beter gedij met positiviteit om me heen. Positieve inspirerende mensen waar je energie van krijgt en automatisch teruggeeft, elkaar aanvullen, samen iets moois maken, samen heel heel hard lachen (of erg blij zijn met die ene schouder op dat juiste moment). Ik besefte pas laat dat ik veel eerder bepaalde keuzes had moeten maken en de energie moet volgen die mijn eigen positiviteit voor anderen nog meer aanwakkerde.
Heel eerlijk, ik ben niet altijd even lief voor iedereen of mezelf geweest. Niet bewust. Soms zo in gedachten verzonken dat zelfs een vriendelijk hallo of goedemorgen wordt gemist. Wat het is weet ik niet, maar nu in KL heb ik er weer meer oog voor, zie ik de kleine mooie dingen weer. De gulle lach van de vriendelijke mensen op straat, mooie, lieve of grappige beelden. Al flap ik er spontaan (nog meer) uit wat ik zie.  ‘I like your glasses, nice boots’ tegen de security man bij school met zijn te grote glinsterende Top-Gun pilotenbril en zijn knalgele zevenmijls regenlaarzen.

Happy friday 
Wat je geeft krijg je ook terug. Het begint al in de taxi met een vriendelijk goedemorgen en geanimeerde gesprekken. Vrouwen op straat die je vriendelijk toelachen of even een blik van herkenning zoeken. Of wat is er leuker dan de school binnen lopen waar iemand gitaar speelt en zingt met daarnaast de leraar Spaans die gezellig een deuntje mee trommelt. Er is muziek, dus dansen. Al denkt Mees daar net even anders over. Zal hij zich nu al schamen voor zijn mama?
Positive thought
‘Have a Happy Friday’ zegt de dame van de schoolbus breedlachend tegen mij bij het verlaten van het schoolcomplex. Dan heb je toch de hele dag een smile op je gezicht.


Dankbaarheid een mooi bezit
Iedereen heeft het in zich dankbaar te zijn. Het waarderen van iets of iemand een gevoel van voldoening geven, het waarderen van je eigen handelen en tevreden zijn met jezelf. Met dit laatste heb ik nog wel eens een strijd en past niet bij mij ‘Little Miss het kan altijd beter, zo bijzonder is het niet wat ik doe of gedaan heb. Dat kan toch iedereen!’
Waardering voor de kleine dingen die het doen. Dit is niet voor iedereen vanzelfsprekend, was het ook niet voor mij. Vaak moet er eerst iets in je leven gebeuren waardoor je anders gaat kijken. Bij mij is er zeker een moment geweest waar een stemmetje zei: ‘Wees blij, dankbaar waar je staat en wat je hebt. Geniet NU van de kleine momenten en ga er voor’.
De afgelopen maanden ben ik dankbaar voor:

 • de kans om het expat leven in Azië te ervaren inclusief de pittige momenten die er bij horen
 • totaal out of my comfortzone zijn om mijn eigen creatieve ik weer te ontdekken
 • nieuwe ontmoetingen met inspirerende mensen
 • de glimlach die ik niet van mijn gezicht krijg denkend aan mooie, bijzondere momenten met mooie mensen #memoriesneverfade
 • steun en liefde van familie en vrienden
 • onvergetelijke farewell tour (die in december zeker in de herhaling gaat)


Dus, trek die Happy Pants aan vandaag! Laten we positief beginnen en lief zijn voor elkaar. Wat ga jij doen om de wereld een beetje mooier te maken? Laat het mij weten, maken we er samen iets moois van vandaag!

#dagvandepositiviteit | #maakerietsmooisvan | #happypants

Geplaatst door

laugh&smile | 40+ something | marketeer | tikkie eigenwijs en ongeduldig | mamavanstuiterbalMees | Ik word blij van: mooie verhalen | inspirerende en positieve mensen met humor respect voor elkaar | eerlijkheid met ook de rauwe rafelrandjes en imperfecties | de wereld een beetje mooier maken | use your imagination

6 reacties op ‘Begin de dag met een dansje

 1. Fijn verhaal weer om te lezen Marije. Steeds weer een nieuw inkijkje in jullie leven in KL. “Een glimlach van een kind/ mens doet je beseffen dat je leeft” Veel liefs van ons!

  Geliked door 1 persoon

  1. Bij het lezen van je fantastische blog verscheen er bij mij ook een glimlach. En zal deze zeker vasthouden, want ik ga vanmiddag op bezoek bij je mama en Elin …
   Liefs van Joes

   Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.